Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrâncenii vor Revelion în aer liber


Grijile de zi cu zi, tăierea salariilor ori a indemnizațiilor de către guvernul portocaliu, dar și criza economică prin care trecem, îi fac pe vrânceni să nu aibă bani pentru a petrece, așa cum și-ar dori, noaptea dintre ani. Închirierea unui restaurant sau a unei vile ar putea costa bugetul unei familii pe o lună, poate chiar mai mult, așa că mulți își doresc să se organizeze petrecere de Revelion în aer liber. Cei din PDL nu sunt de acord cu o astfel de petrecere, deși oamenii doresc din tot sufletul să iasă din casă în noaptea dintre ani, să simtă că au lăsat necazurile în urmă și pot începe un an nou, care să le aducă numai bucurii. Pentru majoritatea nici nu contează unde va avea loc petrecerea, atât timp cât ea va avea loc. „Îmi aduc aminte, când era PSD-ul la putere, în Piața Unirii era o mare veselie, toată lumea se aduna, se mai vedeau. În alte orașe mai continuă, dar la noi s-a abandonat de tot. Probabil și cu lipsa asta de bani, cu criza. În fiecare an am fost pe unde s-a făcut Revelion, îmi place să merg în mulțime. În anii trecuți, când am fost, m-am simțit foarte bine. Se desfăcea o sticlă de șampanie și ne simțeam foarte bine. Cel mai bine ar fi să se organizeze la gară, acolo e spațiu”, spune un vrâncean.

Ciprian Marin, 33 de ani, Focșani
„Ultima dată am fost în urmă cu șapte ani, când s-a făcut în Piața Unirii. Anul acesta rămân în sânul familiei. A fost frumos că au venit formații, a fost muzică bună și ne-am distrat. E bine să se facă Revelion și anul acesta”.

Ion Negoiță, 40 de ani
„Cred că se face Revelion anul acesta, dar la criza care este, mai puțin. E bine că se face, e ceva normal. Nu am fost niciodată, nici când s-a făcut în Piața Unirii, nici pe la gară, dar pentru tineri ar fi ceva normal să se facă Revelion în aer liber”.

Sandu Preda, 40 de ani, Focșani
„E bine să se facă Revelion, dar eu nu o să mă duc pentru că sunt bătrân. Dacă se face ceva de Revelion, să aducă formații să cânte, e bine”.

Costache Niță, 68 de ani
„Foarte bine dacă se face Revelion, cum s-a făcut până acum. Îmi aduc aminte, când era PSD-ul la putere, în Piața Unirii era o mare veselie, toată lumea se aduna, se mai vedeau. În alte orașe mai continuă, dar la noi    s-a abandonat de tot. Probabil și cu lipsa asta de bani, cu criza. În fiecare an am fost pe unde s-a făcut Revelion, îmi place să merg în mulțime. În anii trecuți, când am fost, m-am simțit foarte bine. Se desfăcea o sticlă de șampanie și ne simțeam foarte bine. Cel mai bine ar fi să se organizeze la gară, acolo e spațiu”.

Valentin Smeu, 33 de ani, Focșani
„E bine să se facă Revelion, că și așa Piața Unirii e în reparații și nu are lumea unde să iasă. M-aș duce cu prietenii să petrecem de Revelion undeva, unde se organizează. Am fost în anii trecuți, când s-a făcut în Piața Unirii, am fost și la Festival și a fost frumos”.

Răduță Popa, 63 de ani
„E bine să se facă Revelion în aer liber, s-ar simți lumea mai bine. Tot în zona Gării este mai bine, că e mai mult spațiu. Am fost la Zilele Focșaniului și a fost excelent. Åži la Revelion, dacă s-ar face acolo, ne-am duce”.

Cibi Cosmin, 18 ani, Focșani
„Ar fi bine să se facă Revelion în Piața Unirii, dar nu este făcută. Ar fi bine să se facă în Parcul Bălcescu, pentru că la Gară e aglomerat. Dacă avem bani, e bine să se facă Revelion. Când s-a organizat în Piața Unirii a fost chiar frumos, organizat frumos, mașinile nu treceau, era mai mult loc. Dacă s-ar organiza în Piața Unirii și ar fi frumos, m-aș duce”.

Nina Bouroș, 56 de ani
„Eu sunt pensionară și ca pensio-narii, mă retrag lângă copii, acasă. E indicat și pentru tineri și pentru cei mai în vârstă să se facă Revelion în aer liber. O dată pe an o destindere, o relaxare nu este rău. Odată cu vremurile astea, ne adaptăm și noi. Dacă s-ar face undeva, aș trece să văd despre ce este vorba, depinde de locație”.

Sorin Celmic, 29 de ani
„Cel mai bine ar fi să facă Revelionul în Piața Gării. Am fost la festival și a fost frumos. Dacă s-ar face la Gară aș merge, depinde de formațiile care vin. Anii trecuți nu am fost când s-a organizat, pentru că am fost plecat din localitate, dar dacă stăteam în Focșani cred că mergeam”.

Cornel Chetreanu, 50 de ani
„Părerea mea este că este bine să se organizeze, dar pentru că este criză, cu banii aceștia să se facă altceva, care este mai important decât Revelionul. Eu am mașină și nu îmi convine drumul care este, nu arată bine strada, că nu este asfaltată. Să se facă reparații în școli sau altceva. Revelionul l-am sărbătorit în fiecare an. Cu banii aceștia să se facă ceea ce este necesar mai mult, pe stradă circul în fiecare zi și aș avea nevoie ca gropile să fie acoperite, așa cum s-a încercat pe Bulevardul Independenței. În alți ani, când s-a făcut Revelion, am fost. E bine pentru că ai unde ieși din casă și nu stai în noaptea de Revelion tot acasă”.

Aurel Åžișu, 56 de ani
„Să se organizeze Revelion, așa cum s-a organizat și până acum, că îmi place. Am fost și în Piața Unirii când s-a organizat, și la Piața Gării și a fost foarte frumos. Anul acesta nu o să pot merge pentru că am un deces în familie, dar pentru tineri, care merită, cu toată plăcerea, să se distreze acolo. Dacă se termină Piața Unirii până atunci, acolo ar fi bine, dar dacă nu se termină, la gară, pentru că în parc e spațiu mic. La gară poate veni și lumea de la țară, pentru că are posibilitatea să ajungă cu ceva”.

Călin Bujor, 37 de ani
„E bine să se facă Revelion și anul acesta, unde se gândesc cei de sus. Dacă s-ar organiza, aș merge cu mare plăcere. Am fost într-un an și pentru mine a fost interesant pentru că a fost prima dată, iar acum ar fi mai interesant pentru că s-ar mai schimba lumea”.

Daniela Burloi, 33 de ani
„Care are timp se duce, care lucrează până după-amiază nu are timp să se ducă nici acasă. Lucrăm și în ziua de Revelion, iar seara unde să ne mai ducem? Noi îl facem în familie, pentru că ajungem obosiți seara și nu ne mai arde de Revelion. E bine să se organizeze, pentru că nu toată lumea își permite să plătească să vadă un concert. Nu am fost anii trecuți pentru că, de regulă, mă duc la părinții mei, la țară”.

Valentin Popa, 31 de ani, Focșani
„E bine să se facă Revelion pentru că lumea se duce să mai vadă și altceva. Decât să stea acasă, mai bine se duce în Piața Gării și vede un spectacol. Bine ar fi să fie și vremea bună. Să ningă, dar să nu fie foarte frig ca să vină lume. Eu am fost și în anii trecuți și a fost distractiv. Cei care nu au destui bani să meargă pe undeva, se duc acolo și au amintiri plăcute”.

Marius Alexe, elev, 18 ani
„Eu nu am mai fost până acum la Revelioanele organizate în diverse locații din Focșani. Am înțeles de la diverși prieteni că în anii din urmă a fost super frumos. Eu sunt de părere că trebuie să se facă și anul acesta. Aș dori să fie aduse trupe de renume. Dacă se poate ar fi bine să fie ceva ce se ascultă și este acum în vogă. Tinerii și nu numai merită o viață mai bună. Poate mulți nu au bani să meargă la diverse restaurante și în felul acesta vor beneficia și ei de un Revelion fără să plătească prea mulți bani”.

Elena Tîrală, 27 ani, casnică, Dumitrești
„Nu sunt de acord, sunt niște bani pierduți care ar trebui folosiți în altă parte. Oamenii sunt săraci și trebuie ajutați. Acum nu spun că ar trebui să le dea la cei săraci bani, ci alimente sau alte bunuri. Să le dea la cei amărâți haine, produse de gospodărie, nu să se dea pentru formațiile ce ar veni la Revelion. Eu stau la țară și nu merg. Åži cei de la oraș merg la țară și nu cred că vor rămâne prea mulți să sărbătorească acest eveniment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?