Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cal mort în loc de carne de vită


Trei persoane din Ploscuțeni și Homocea au fost reținute ieri de procurori, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind suspectate de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Mai exact, cele trei persoane reținute, dar și altele, care momentan sunt în libertate, sunt acuzate că vindeau carne de cal, care în documente era trecută ca fiind de vită. Suspecții ar fi sacrificat mai multe animale, obținând astfel circa 30 de tone de carne de cal, pe care au valorificat-o la București, dar și în județele Constanța, Prahova și Alba. Cei trei nu au înregistrat în actele contabile activitățile comerciale desfășurate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor, prejudiciul creat fiind de aproximativ 200 mii lei.
Ieri dimineață, mascații au descins în trei locații din Ploscuțeni și Homocea. În urma perchezițiilor, s-a confiscat și cantitatea de 6.500 de kilograme de carne. „Față de trei dintre ei s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Procurorii vor analiza în termen de câteva ore, înainte de a expira reținerea, dacă vor sesiza instanța de judecată în vederea luării măsurilor preventive”, a precizat procurorul Paul Mihăilă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
În acest caz, urmărirea penală a fost începută încă de la jumătatea lunii octombrie a.c. Animalele au fost sacrificate chiar la domiciliile suspecților, pe tot parcursul anului 2010. O parte din carne a ajuns și în supermarketurile din județ. Surse din rândul anchetatorilor spun că deși carnea de vită era de fapt de cal, uneori aceasta mai provenea și de la animale moarte. Acțiunea de ieri a fost organizată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, polițiști din cadrul IPJ, reprezentanți ai Gărzii Financiare și ai instituțiilor de Informații. De asemenea, din carnea ridicată au fost prelevate probe pentru analize.
Cele trei persoane reținute au mai fost cercetate și trimise în judecată și anterior,  pentru evaziune fiscală. Cercetările în acest caz continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?