Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tartă de brânză


Ingrediente:
1 pachet de biscuiți simpli,
50 g unt,
1 cutie de brânză Philadelphia (200g),
2 cutii de frișcă lichidă (400 g),
6 linguri de zahăr,
1 plic de gelatină (preferabil de lămîie pentru ca să avem trei culori la prăjitură).
Puteți folosi gelatină normală fără aromă și o puteți colora cu un colorant alimentar dacă vreți să aveți prăjitură colorată.
 
Mod de preparare:
Se sfărâmă biscuiții cu robotul de bucătărie sau cu mîna pînă devin un praf pe care îl amestecăm cu untul. Atenție untul nu se topește! Se amestecă foarte bine cu mîna iar apoi se pune într-o tăviță sau formă de prăjitură apăsînd cu lingura pentru ca amestecul să rămînă compact pe fundul tăviței. Într-un bol punem frișca lichidă, brînza Philadelphia, zahărul și gelatina fierbinte. (Un pahar de apă se pune la fiert, iar cînd începe să clocotească se adaugă gelatina amestecînd pînă se dizolvă. Se toarnă peste celelalte ingrediente din bol). Se amestecă cu mixerul cam un minut și se toarnă peste masa de biscuiți din tăviță. Se lasă la frigider pînă ce s-a întărit. Se întinde peste suprafața ei gem sau dulceață de cireșe, vișine sau coacăze să fie puțin acrișor. Se servește cu frișcă sau fără.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?