Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Drogurile legale au mai făcut o victimă


Din ce în ce mai mulți tineri devin victime ale substanțelor etnobotanice. Un tânăr de 18 ani, din Slobozia Ciorăști, a ajuns, în cursul zilei de vineri, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, după ce a consumat substanțe halucinogene. Medicii de la UPU   i-au acordat îngrijirile me-dicale de urgență și i-au recomandat să se prezinte la Secția de Psihiatrie a spitalului pentru un control mai amănunțit.
La începutul lunii decembrie, polițiștii vrânceni au participat la o ședință a Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, pentru a le prezenta directorilor de unități de învățământ problemele cu care se confruntă în închiderea acestor magazine ce comercializează droguri legale, droguri care fac tot mai multe victime în rândul adolescenților în căutare de senzații tari. Fără prea multe pârghii cu care să poată să le blocheze activitatea, oamenii legii caută sprijin la autoritățile județene. Polițiștii mai trag speranță că elevii vor considera atractive sfaturile oferite de ei și mai puțin plantele care le amețesc mințile, le zdruncină sănătatea și în cele din urmă, libertatea.
Este foarte important, în opinia polițiștilor, dialogul cu părinții, care ar trebui să se apropie mai mult de copii, să le cunoască anturajul și modul de petrecere a timpului liber. De asemenea, polițiștii i-au sfătuit pe directori să nu mai mușamalizeze certurile între elevi, oricât ar părea de minore. Deși este bine știut faptul că mulți elevi se droghează cu plante etnobotanice, directorii preferă să ascundă și să susțină că acest fenomen este inexistent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?