Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Şoferul penal a renunţat la recurs


Tânărul din Jitia, Cristinel Ibriș, acuzat că a condus în mai multe rânduri fără a avea permis de conducere, va rămâne în penitenciar. Într-unul din dosarele în care era judecat și care era pe rolul Curții de Apel Galați, inculpatul și-a retras recursul, resemnându-se probabil. Într-un alt dosar, aflat tot pe rolul Curții de Apel Galați, dar care s-a judecat în fond la Judecătoria Focșani, recursul a fost respins ca nefondat. A rămas valabilă prima condamnare, de la Judecătorie,  și în care primise trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea unor infracțiuni la regimul circulației, evaziune fiscală și furt calificat. La toți acești ani se mai adaugă și o revocare de pedeapsă, el fiind condamnat anterior tot la 3 ani, cu suspendare, de Judecătoria Sectorului 2 din București. Ibriș mai are, probabil, și alte dosare la instanțele din țară.

***

Sătul, probabil, de procese, la începutul lunii noiembrie, el a încercat să se sinucidă. A băut hipoclorit și a ajuns la urgențe. S-a constatat însă că pe numele său era emis un mandat pentru executarea unei pedepse de 5 ani de închisoare de Judecătoria Râmnicu Sărat. Pentru că hipocloritul nu-i afectase organele interne, Ibriș a fost luat de la spital și dus la Penitenciarul Focșani.

***

Cristinel Ibriș a fost trimis în judecată de procurorii vrânceni după ce în data de 15 decembrie 2008, a fost depistat în trafic pe drumul dintre Bordești și Dumbrăveni, conducând un Audi A6 înmatriculat provizoriu. Câteva zile mai târziu, neținând cont de sfaturile polițiștilor, Cristinel a fost depistat din nou la volan. În ceea ce privește săvârșirea faptei de furt, anchetatorii susțin că în ziua de 18 ianua-rie 2009,  a alimentat autotu-rismul la o stație de benzină și a plecat fără a achita. Fiind audiat, a declarat că nu avea la momentul acela suma de 315 lei, contravaloarea motorinei, dar că urma să plătească datoria. Spre sfârșitul lunii februarie 2009, Cristinel Ibriș  se afla din nou la volanul unui Mercedes, a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat și autoturismul a luat foc. În timp ce alte persoane încercau să stingă flăcările ce cuprindeau mașina sa, tânărul a urcat într-un alt autovehicul și a plecat spre Dumitrești. Cristinel a fost și administrator la o societate comercială din Jitia. A fost invitat de mai multe ori de Garda Financiară Vrancea să prezinte documente legale ale societății. Nu s-a prezentat.
Tânărul a fost cercetat în nouă dosare penale pentru conducere fără permis, iar acum a început să-și plătească păcatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?