Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Hora Unirii s-a jucat în faţa Tribunalului


Militarii din Garnizoana Focșani, personalități militare și civile, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, veterani de război, militari în rezervă și în retragere, dar și oameni de rând au participat, ieri, la ceremonialul militar și religios organizat cu ocazia Zilei Naționale a României. Activitățile s-au desfășurat la Monumentul Independenței din Focșani, vizavi de Tribunal. După oficierea slujbei religioase, a fost evocată semnificația zilei de 1 Decembrie, apoi actorii  Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” au prezentat momente artistice. „Au trecut 92 de ani de când visul românilor de a avea o singură țară s-a împlinit. Astăzi (ieri-n.r) retrăim cu bucurie momentul în care românii din Ardealul nostru drag s-au unit cu cei din Principatele Române. Pentru noi, vrâncenii, unirea are o semnificație aparte. Aici, pe Milcov, românii au arătat întâia oară că pot fi uniți în cuget și în simțire. Istoria românilor a fost plină de eroi. Astăzi suntem aici pentru a-i comemora și pentru a le arăta că jertfa lor nu a fost în zadar. Avem datoria să fim patrioți și să respectăm cu sfințenie acest pământ și simbolurile care fac din ea o națiune: tricolorul, stema și granițele țării. La mulți ani României noastre dragi și să păstrăm un moment de reculegere în cinstea celor care s-au jertfit și au făcut România Mare”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.
După citirea mesajelor, a urmat depunerea de coroane. Coroane de flori la Monumentul Independenței au depus mi-litarii din Garnizoana Focșani, membrii Asociației Veteranilor, reprezentanți ai partidelor politice, IPJ, IJJ, ISU, dar și ai altor instituții. Membrii Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei” au susținut un moment artistic, iar la final participanții au jucat hora unirii. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
Tot cu această ocazie, militari din cele două mari unități din Garnizoana Focșani, respectiv Brigada 8 LAROM și Brigada 282 Infanterie Mecanizată, sub comanda comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, general de brigadă doctor Nicolae Ciucă, au participat la parada militară organizată în Garnizoana București.

***

Militarii aflați în teatrele de operații, printre care și 15 vrânceni, au sărbătorit, la rându-le, Ziua Națională. Ei au fost felicitați de comandantul trupelor ISAF, generalul David Petraeus, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Comandamentul ISAF din Kabul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?