Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Cinci moduri de a scăpa de părul de pe faţă


Milioane de femei suferă din cauza pilozității faciale excesive, însă nimănui nu îi place să vorbească despre acest lucru. Deși subiecte precum epilatul inghinal sau problemele de budoar nu mai sunt tabu, epilatul mustății a rămas o problemă stânjenitoare. Părul facial poate fi cauzat de mai multe probleme, ovare polichistice, testosteron sau predispoziție genetică. Åžase femei au testat diferite metode pentru a stabili avantajele și dezavantajele fiecărui mod de a scăpa de mustață.

Laserul distruge firul de păr de la rădăcină și îl împiedică să mai crească. O cură de șase până la opt ședințe este recomandată pentru a scăpa definitv de păr. Pielea trebuie protejată de soare ca să nu apară pete.
Avantaje: Părul este îndepărtat pe termen lung sau în unele cazuri permanent. Dezavantaje: Este destul de costisitor și durează mult timp, fiind nevoie de pauză de patru săptămâni între ședințe, iar între timp părul rămas trebuie ras și nu epilat. Unii spun că procedura este dureroasă.
Epilarea cu lumină pulsată este similară cu tratamentul cu laser, dar folosește mai multe tipuri de unde de lumină, reducând riscul de ardere a pielii. Sunt necesare zece ședințe cu pauze de trei luni.
Avantaje: Pe lângă efectele definitive, este o procedură mai puțin dureroasă. Dezavantaje: Este scump și durează mult timp.
Epilatul cu ceară – poate fi folosită ceară încălzită aplicată direct pe față cu o spatulă sau fâșii cu ceară rece, însă părul crește înapoi în două până la șase săptămâni. Avantaje: Este rapid, ieftin și disponibil în orice salon sau acasă. Dezavantaje: Nu este indicat pentru pielea închisă la culoare pentru că decolorează. Părul crește înapoi destul de repede și trebuie să aibă cel puțin o jumătate de centimetru pentru a putea fi smuls. Mai poate provoca și alergii, dar nu afectează pielea pe termen lung.
Crema depilatoare se aplică pe piele și se lasă câteva minute să acționeze. Chimicalele dizolvă cheratina din firul de păr.
Avantaje: Este o metodă ieftină, rapidă și eficientă, crema putând fi aplicată acasă în intimitate. Dezavantaje: Părul crește rapid înapoi, iar crema poate irita pielea sensibilă.
Folosirea electroliților este o altă metodă, bazată pe șocuri electrice mici, ce taie sursa de sânge și oxigen a firului de păr și îl omoară.
Avantaje: Epilarea este definitivă, părul nu mai crește niciodată. Este mai eficient decât laserul și lumina pulsată. Dezavantaje: Este o metodă care durează mult, așa că nu e indicat pentru zone cu mult păr. Tratamentul este costisitor pentru că pot fi necesare multe ședințe. Pentru mustață, poate dura chiar și zece ore și este dureros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?