Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Arsurile


Arsurile sunt leziuni ale cărui agent cauzal poate fi: căldură mare (foc), substanțele chimice (caustice) sau radiațiile ionizante.
 Gravitatea arsurii este în funcție de profunzimea și întinderea ei.
 
 Arsura atacă în felul următor organismul:
 – gradul I – se produce eritem, care dispare cu descuamarea pielii (arsuri  solare); pielea este roșie, umflată, dureroasă;
 – gradul II – este atacată epiderma – se produc vezicule cu lichid, dureroase,  iar după spargerea lor pielea se usucă și cade. Lasă o cicatrice roșie, care  se vede la frig sau la cald.
 – gradul III – arsura ajunge la dermă, mușchi și chiar la os. Apar pustule  mari cu conținut brun – sanguinolent; se produce necroza (moartea) pielii  și a unor țesuturi de dedesubt.
 – gradul IV – se ajunge la carbonizarea țesuturilor.
 
 Tratamente naturiste
 Cel mai rapid mijloc de a preveni durerea provocată de arsuri sau de opăriri este de a pune mîna sau zona afectată în apă foarte rece. 
 O altă modalitate recomandată în medicina tradițională este de a unge zona arsă cu miere, cu zeamă de la un cartof ras sau cu un albuș de ou bătut spumă. Mai puteți, de asemenea, să vă preparați în casă o cremă ce conține următoarele ingrediente: un morcov ras amestecat cu o linguriță de miere sau un fir de praz mărunțit bine și fiert în lapte. Dacă nu aveți la îndemînă ingredientele pe care vi le-am enumerat,   atunci apelați pur și simplu la o alifie din gălbenele.  După ce ați uns rana cu o astfel de cremă, aplicați cataplasme cu frunze de urzică sau de platan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?