Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Calculii biliari


De această boală suferă mai mult femeile decât bărbații și are ca simptome un gust amar în gură, vărsături puternice, durere care iradiază spre inimă, grețuri mari.
 
 Tratamente naturiste

 Se face o cură de 6 săptămâni cu suc de ridiche neagră astfel: dimineața se beau pe stomacul gol 100 gr suc proaspăt și se crește progresiv pe timpul a 3 săptămâni, până se ajunge la 400 gr, apoi se scade în celelalte 3 săptămâni, până se ajunge din nou la 100 gr. Efectul sucului de ridiche neagră pus peste un calcul este similar cu bulgărele de var peste care s-a pus apă.
 Se mai folosește următoarea combinație de plante: pătrunjel de câmp, iederă, hamei, turiță mare, mentă, pelin. Se pun 3 linguri din amestecul de plante la 1 l de vin de mere (cidru), se lasă să stea la rece, se încălzește maceratul până aproape de punctul de fierbere, se lasă în repaus 3 minute și se consumă cald, câte 1 lingură, din oră în oră.
 Se mai poate face post (nu se mănâncă și nu se beau lichide) o zi, de seara de la ora 20 până a doua zi la ora 20, apoi, seara, se beau cu înghițituri rare 2 linguri de ulei de ricin călduț în care se pune zeamă de lămâie. Dimineața la ora 7 se va mânca o porție de gris fiert în apă fără sare. Din 10 în 10 minute, până la ora 12 se aplică pe zona vezicii biliare comprese calde din flori de musețel fierte în apă, până se fac terci. La ora 12 se consumă altă porție de gris, iar până la ora 19 se pun comprese de fiert 1 oră în apă, până se face ca un mucilagiu. Compresele se aplică la interval de 10 minute pe vezica biliară. La orele 17, 18, 19 se vor bea 100 gr ulei de măsline călduț, în care s-a stros zeama de la o lămâie. Până la ora 20 se va sta culcat pe partea dreaptă, iar până la ora 21 se vor face plimbări prin camera încălzită. La ora 21 se beau 2 linguri de ulei de ricin călduț cu zeamă de lămâie. La nevoie se ia tinctură suedeză. Primul scaun conține nisip și pietre de consistență moale.
  Până a două zi dimineață nu se mănâncă nimic. La ora 7 se bea un ceai de musețel, iar pe timpul zilei se consumă crudități, sucuri și 1l de ceai din următoarele plante: musețel, sunătoare, coada calului, pelin, coada șoricelului. În continuare timp de 5-10 zile se ține o cură de sucuri de fructe și zarzavaturi. Este indicată o clismă dimineața cu infuzie de musețel, călduță, timp de 5-10 zile.
   
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?