Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

„Panciu, un oraş cu vinuri faimoase”


Ospitalitatea păncenilor la recenta vizită în orașul Panciu a Excelenței Sale, Liu Zengwen, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, nu a trecut neobservată de demnitarii chinezi. Prin intermediul unei scrisori adresate primarului Ion Petre, Excelența Sa, Liu Zengwen, îi mulțumește edilului pentru ospitalitatea de care s-a bucurat în „orașul dintre vii” pe data de 23 octombrie când, în semn de recunoaștere a activității desfășurate pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie româno-chineze, i-au fost acordate titlul de Cetățean de onoare, precum și Cheia Orașului Panciu.
Liu Zengwen mărturisește că,  „întors la București, își amintește adesea de momentele plăcute și prețioase pe care le-a petrecut un orașul Panciu, un oraș cu vinuri faimoase și cu oameni prietenoși”.
„Am simțit sentimentele călduroase ale păncenilor nu numai față de mine, ci și față de întregul popor chinez”, a declarat Liu Zengwen. Acesta apreciază că „orașul Panciu merită și trebuie să aibă o colaborare mai adâncă cu partea chineză” și a dat asigurări că oficia-litățile locale se vor bucura de prioritate atunci când Ambasada Chinei va organiza o manifestare economică.
„Voi depune toate eforturile pentru colaborarea și schimburile dintre orașul dumneavoastră și unul din China”, promite ambasadorul. În încheierea epistolei sale, Liu Zengwen îi urează primarului Ion Petre „succese tot mai mari în activitatea  de mare răspundere pe care o desfășoară” asigurându-l, totodată, și de înalta sa considerație.
„Această scrisoare reprezintă un gest deosebit, pentru care nu pot decât să-i mulțumesc, la rândul meu, Excelenței Sale, Liu Zengwen. Ne  bucurăm că am avut onoarea de a-l avea ca oaspete și sperăm ca vizita din luna octombrie a acestui an să însemne începutul unei fructuoase colaborări care va continua mult timp, de acum înainte”, ne-a declarat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?