Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Fătuloiu, obligat să-i indice pe „trădătorii“ din poliţie


Numele polițiștilor care l-ar fi trădat pe fostul secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Dan Valentin Fătuloiu, ar urma să fie făcute publice zilele următoare. Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a precizat, ieri, că în zilele următoare Fătuloiu va trebui să dea numele polițiștilor pe care i-a acuzat de scurgeri de informații. Mai mulți polițiști cu funcții de conducere, printre care și unii din IPJ Vrancea, au fost acuzați de Fătuloiu de trădare. În ciuda afirmațiilor, chestorul general nu a dat nume concrete.
Dan Valentin Fătuloiu, care a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, a afirmat zilele trecute că a fost trădat de subalternii săi cu funcții de conducere în mai multe Inspectorate de Poliție Județene (IPJ) din țară, printre care și Vrancea. El a susținut că unii dintre șefii din  IPJ-uri ar fi fost informatorii omului de afaceri gălățean Cătălin Chelu, arestat preventiv de DNA vinerea trecută, pentru că ar fi încercat să-l mituiască pe Fătuloiu. Acesta a afirmat că la aproximativ o oră după ce le-a cerut polițiștilor din mai multe inspectorate să întocmească o hartă relațională cu toate clanurile financiare din țară, a fost sunat de omul de afaceri gălățean Cătălin Chelu. Acesta i-ar fi promis bunuri și bani în valoare de aproape un milion de euro, DNA organizând un flagrant vinerea trecută. Fostul secretarul de stat nu a vrut să dea nume de polițiști trădători, nici atunci când a afirmat acest lucru și nici mai târziu. Polițiștii vrânceni spun că nu poate fi vorba de trădare deoarece Cătălin Chelu nu are niciun dosar în lucru la poliția din Vrancea și atunci nu văd care ar fi legătura și nici care sunt interesele atâta vreme cât omul de afaceri nu este cercetat în Vrancea. „Ce ar fi putut să-i spună omului de afaceri unii șefi de la IPJ Vrancea, atâta vreme cât acesta nu are niciun dosar aici? Au fost două dosare, dar în urmă cu 12, respectiv 10 ani și nu era vorba de fapte grave. Toată povestea asta este greu de crezut și dacă ar fi fost așa ar fi putut să dea nume sau s-ar fi făcut verificări în acest sens, lucru care nu s-a întâmplat”, a declarat un polițist din cadrul IPJ Vrancea.

***

Luni seara, Fătuloiu a făcut mai multe declarații șocante. El a afirmat că există cel puțin două persoane care au lucrat alături de Cătălin Chelu și apropiații săi, și care au murit în condiții suspecte. Secretarul de stat a dat de înțeles că afaceristul gălățean ar face parte dintr-o grupare mafiotă ce folosește „mijloace dure”. Urmare a scandalului mita, dar și a relațiilor strânse dintre polițiști și interlopi, Dan Valentin Fătuloiu și Petre Tobă, șeful Poliției Române, au fost demiși ieri. Rămâne de văzut dacă toată această poveste se va termina și cu schimbări în rândul șefilor de IPJ-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?