Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Două sonate de Vivaldi, descoperite în Marea Britanie


Două sonate pentru vioară compuse de Antonio Vivaldi, necunoscute publicului larg, au fost descoperite de experții britanici într-o colecție de manuscrise, unde au rămas ascunse timp de 270 de ani. Cele două sonate, despre care experții afirmă că au fost compuse pentru muzicieni amatori, au fost descoperite într-un manuscris de 180 de pagini, care a fost donat arhivelor Foundling Museum din Londra.
Una dintre cele două compoziții – Sonata in C – va fi interpretată duminică, de orchestra La Serenissima a Universității Hope din Liverpool, în cadrul Cornerstone Festival. Potrivit reprezentanților acestei instituții, spectacolul de duminică constituie primul prilej de a interpreta această sonată în epoca modernă.
Antologia de manuscrise a fost alcătuită între anii 1715 și 1725 și conține lucrări compuse de Vivaldi, Handel, Corelli și Purcell.
Colecția a fost achiziționată de omul de afaceri Gerald Coke, care a donat-o arhivelor Foundling Museum din Londra în 2008. Deși cele două sonate poartă semnătura lui Vivaldi în acel manuscris, experții au aflat de existența lor abia după ce antologia a fost catalogată de muzeul londonez.
Compozitorul italian Antonio Vivaldi, celebru pentru ciclul „Anotimpurilor”, este cel mai important reprezentant al barocului muzical venețian. Prolificul muzician italian a compus 50 de opere, peste 500 de concerte și aproximativ 90 de sonate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?