Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Patru tentative de suicid în două zile!


Patru persoane din județul Vrancea au vrut să încheie socotelile cu viața, marți și miercuri. Ele au încercat să se sinucidă prin diverse moduri. Astfel, o femeie de 68 de ani, din Tulnici, a vrut să se sinucidă după ce a consumat alcool în exces, apoi a băut și puțin pesticid. Ea a fost transportată de o ambulanță la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, unde medicii i-au acordat îngrijirile medicale specifice. În prezent, pacienta, care fusese inițial  internată la Secția de Terapie Intensivă a spitalului, se află la Secția de Interne, iar starea sa este bună. Tot marți, au ajuns la UPU o femeie de 25 de ani și un tânăr de 18 ani, care au încercat să se sinucidă înghițind mai multe pastile. Cei doi au primit îngrijirile medicale specifice, iar doctorii i-au sfătuit să se prezinte la Secția de Psihiatrie a spitalului pentru un control mai amănunțit.
În seara zilei de miercuri, tot în urma unei tentative de suicid, a ajuns la UPU și o femeie de 42 de ani, care a înghițit mai multe pastile. După ce i-au oferit îngrijirile medicale specifice, medicii i-au dat și un bilet de trimitere către Secția de Psihiatrie a spitalului.
În ultimele luni, a crescut destul de mult numărul vrâncenilor care ajung la spital în urma unor tentative de suicid. Din diverse motive, de la probleme financiare, dezamăgiri amoroase sau conflicte în familie, tot mai multe persoane încearcă să-și pună capăt zilelor. Medicii spun că, în ultima perioadă, cei mai predispuși la asemenea tentative de suicid sunt tinerii, care ajung la UPU după ce înghit medicamente sau substanțe chimice. Cu ajutorul medicilor, mulți dintre ei scapă cu viață. Sunt și cazuri în care doctorii nu mai pot face nimic pentru a le salva viețile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?