Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Participare selectă la prima ediţie a „Cupei Vrancea“ la taekwondo


Sâmbătă, 20 noiembrie, Sala Sporturilor din municipiul Focșani va găzdui prima ediție a competiției „Cupa Vrancea-Taekwondo WTF”, proiect finanțat de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea.
Obiectivul principal al acestui proiect competițional îl constituie susținerea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor în disciplina olimpică Taekwondo WTF, precum și direcționarea tinerei ge-nerații către sălile de sport.
Competiția se adresează categoriilor de vârstă copii, cadeți și juniori, fiind invitate să participe cluburile afiliate Federației Române de Taekwondo WTF.
La această competiție vor fi invitate să participe structurile sportive afiliate la Federația Română de Taekwondo WTF, precum și cluburi din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia și Ucraina, organizatorii sperând într-o participare cât mai numeroasă.
Ca o coincidență, luna noiembrie corespunde începutului acestei discipline sportive în județul Vrancea, la data de 1 noiembrie 1994 fiind înființat pentru prima oară un club de Taekwondo la Focșani.
Antrenamentele au avut loc o perioadă în incinta sălii de sport a Åžcolii „Nicolae Iorga” din cartierul Sud.
Dacă aruncăm o privire în Calendarul Intern al Federației Române de Taekwondo WTF vom observa că în ultimele 12 luni calendaristice, municipiul Focșani a  fost gazda a trei evenimente importante: Turneul Internațional „Dracula Open”, aflat la cea de a 7-a ediție și care s-a desfășurat pentru prima oară în afara Capitalei după decembrie 2009, Seminarul Tehnic din   8-10 octombrie sub conducerea unuia dintre cei mai buni antrenori din Europa la ora actuală, Maestrul Yannis Govas din Grecia – 8 Dan Kukkiwon și Cupa Vrancea Taekwondo WTF, concurs aflat la prima ediție și care se dorește a fi începutul unei tradiții ce va fi urmată anual.
Toate aceste evenimente vorbesc de la sine și dovedesc faptul că o nouă generație de tehnicieni vin din urmă și aduc o contribuție esențială la crearea unor noi concepții care vor contribui pe viitor la formarea viitorilor sportivi de valoare. „Doresc să mulțumesc Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vrancea care a făcut posibilă realizarea acestui proiect și care   ne-a sprijinit în toate inițiativele de  promovare și dezvoltare a Disciplinei Olimpice Taekwondo WTF”, ne-a declarat Adrian Dochioiu (3 Dan), președintele Asociației Județene de Taekwondo WTF și antrenor la clubul Addras Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?