Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spectacol oferit de Liceul „Emil Botta”


Zilele Liceului „Emil Botta” au fost un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii liceului.
Astfel, ieri, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud, Liceul teoretic a realizat diferite manifestări cultural-artistice. Sala de spectacole a fost plină cu elevi care doreau să-și susțină și să-și încurajeze colegii ce au prestat pe scenă.
Sub titulatura de „Remember”, evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru ore în care liceenii s-au întrecut în momente artistice cât mai captivante pentru public.
La început au luat cuvântul directorul instituției școlare, Petru Dinicu și profesorul și scriitorul adjudean Paul Spirescu.
A urmat un „bilanț la ceas de sărbătoare” care a adunat laolaltă principalele activități școlare și extrașcolare ale elevilor și profesorilor liceului, printr-un colaj de imagini. Liceenii care au talent muzical au interpretat diferite piese cuprinzând majoritatea genurilor iar cei talentați în ale dansului au oferit un spectacol artistic deosebit.
Au mai fost prezentate scenete literare pentru aducerea aminte a celor mai importanți scriitori ai literaturii românești.
Totodată, spectatorii    s-au bucurat de câteva fragmente din operele „Mara” de Ioan Slavici, „O noapte furtunoasă” și „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale, „Harap-Alb” de Ion Creangă și un dialog romantic între Mihai Eminescu și Veronica.
Cea mai apreciată acțiune a fost un moment de pantomimă modernă pe un colaj de melodii adecvate momentului comic. Cultura universală a fost pusă în scenă prin faimoasa operă „Romeo și Julieta”, cu scena balconului. Acest eveniment este dedicat poetului Emil Botta, care este patronul spiritual al liceului și pe care colectivul de profesori și elevi îl omagiază în fiecare an, prin Zilele Liceului „Emil Botta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?