Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Încep lucrările la alimentarea cu apă din Ciolăneşti


Locuitorii satului Ciolănești din comuna Fitionești vor beneficia de un sistem modern de alimentare cu apă. În acest sat locuiesc 137 de familii care au ca sursă de apă doar o fântână, plină de nămol după ultimele inundații din acest an.
Primăria comunei va inaugura, miercuri, începerea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă ce va fi rea-lizat printr-un proiect depus în baza HG 577 din 2007, pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la rețeaua de electrificare și la rețelele telefonice. Valoarea proiectului de alimentare cu apă ce va fi realizat la Ciolănești este de 1,4 milioane lei, fără TVA.
„S-au acordat primii bani, 230 mii lei. Am achiziționat materialele necesare și miercuri vreau să începem lucrările. Vom avea o slujbă religioasă. Vreau ca această lucrare să o finalizăm în maxim doi ani de zile”, a afirmat primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu.
Odată cu realizarea acestui sistem de alimentare cu apă, toate satele comunei vor be-neficia de alimentare cu apă la standarde europene. „Realizarea alimentării cu apă este un vis mai vechi al oamenilor din Ciolănești. Acesta este singurul sat din comuna Fitionești care la acest moment nu are sistem de alimentare cu apă. În acest sat există 137 de gospodării iar oamenii sunt obligați să care apa din alte localități. Este un proiect inițiat de mine, inițial pe măsura 322, dar, probabil din cauza culorii politice, nu a fost aprobat. Atunci am încercat prin HG 577 și am reușit să obținem finanțare”, a explicat primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?