Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Târgul auto din Focşani, cel mai scump din zonă


Vânzarea unui autoturism în târgul din Obor a devenit o artă în ultima vreme din cauza clienților tot mai nehotărâți. Dacă unii cred că se pricep cel mai bine la a vinde ceva, alții își lasă copiii să-i convingă pe clienți.
Ieri, în târgul din Obor erau circa 400 de autovehicule de vânzare, de la Dacii trecute de vreme și până la mărci de lux. Pentru a dovedi încă o dată că târgul de mașini din Focșani este scump, ieri se găseau răzleț și mașini cu numere de înmatriculare din Galați, Buzău și chiar Brașov.
Vremea bună i-a scos din casă pe cei mai mulți vrânceni în căutare de chilipiruri sau mașini serioase. Pregătite atent înainte de a ajunge la târg, mașinile luceau sub soarele de toamnă în așteptarea noului proprietar. În fiecare duminică se vând în târgul de mașini din Focșani aproximativ 30 de autovehicule, iar moda schimbului cu diferență de bani sau nu, a reînviat.
Mașini de vânzare se găseau ieri și în afara târgului pentru a nu mai plăti taxa de intrare, cu afișe în parbriz și numere de telefon de contact. „Are 63.000 de kilometri. Vopseaua e originală. A stat mai mult în garaj. E încă bună, dar dacă nu prea o folosesc m-am gândit să o vând”, ne-a spus o femeie care voia să „mărite” o Dacie cu 55 de milioane de lei vechi.
Cu toate că taxa de primă înmatriculare nu iartă pe nimeni, în talcioc se găseau și auto cu numere de Italia, Spania sau Franța gata de negociere. „Am adus-o din Germania, are tot ce vrei pe ea. Mai dăm jos și un pic din preț dacă te interesează”, se târguia George, un cărăuș de mașini pentru un Volkswagen Golf 5 pe care voia să îl dea cu 8.000 de euro. Nici mașinile cu spoilere îndrăznețe sau culori stridente nu lipseau din peisaj. Cu muzica aproape de refuz așteptau cuminți un client bănos și interesat de senzații tari.
Ultima modă în rândul celor care vor să facă bani din vânzarea mașinilor este achi-ziționarea unui autovehicul pe care ulterior îl pregătesc de vânzare. Îi dau o vopsea nouă, îi curăță motorul și tapițeria și îl revând cu o diferență chiar și de o mie de euro.

Taxa de staționare pentru un autoturism în cei 1.500 mp puși la dispoziție de Primăria Focșani este de 11 lei, pentru fiecare zi de miercuri sau duminică. Microbuzele, tractoarele, jeep-urile sau alte mașini de teren trebuie să plătească 19 lei, iar pentru autocamioane, camioane sau autobuze se plătește 38 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?