Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cursuri gratuite pentru ţărani


Vrâncenii care vor să participe la programele de recalificare profesională derulate în cadrul proiectului „Dezvoltarea pieței muncii prin promovarea ocupațiilor neagricole în mediul rural” trebuie să se adreseze Consiliului Județean. Proiectul este finanțat din fonduri europene, derulat de Universitatea de Åžtiințe Agronomice și Medicină Veterinară București și implementat în Vrancea cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Conducerea Consiliului Județean arată, într-un comunicat de presă, că funcționarii Costel Dumbravă și Ticu Costandache vor oferi, persoanelor interesate, toate informațiile suplimentare legate de acest proiect.
„Aceștia pot fi contactați la telefonul 0372372443 sau la camera 406 din cadrul instituției noastre”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.
Proiectul „Dezvoltarea pieței muncii prin promovarea ocupațiilor neagricole în mediul rural” prevede recalificarea cetățenilor din zona rurală în profesii cu impact pe piața muncii, precum: administrator de pensiune turistică, preparator produse lactate, preparator produse făinoase, lucrător pensiune turistică, brutar, patiser, agent de vânzări, lucrător pensiune turistică, manager de proiect etc.
La cursuri se pot înscrie șomerii tineri, de până în 24 ani, persoanele între 20-64 ani care trăiesc din agricultura de subzistență, femeile casnice de până în 64 ani și proprietarii de mici societăți comerciale, cu vârste de până în 55 ani.
Toate cursurile sunt gratuite, iar costurile legate de transportul și masa cursanților sunt acoperite din bugetul proiectului. De acest program de formare profesională pot beneficia doar  persoanele care au domiciliul sau mutație   într-o localitate din mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?