Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Rezmeriţă vrea certificat medico-legal


Mama tânărului arestat săptămâna aceasta pentru trafic de droguri vrea  să-și ducă fiul la medicul legist, pentru a demonstra că atunci când a fost reți-nut, băiatul ei a fost lovit de polițiști. Mirodona Chiriac spune că a depus plângere la șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea și la șeful de la arest pentru a putea obține aprobarea să-și ducă fiul la medicul legist. „Am fost la Galați și am depus plângere penală împotriva polițiștilor, pentru abuz în serviciu și lovire. Băiatul meu a fost agresat fizic în momentul reținerii, fără ca el să opună rezistență. Am primit aprobare să-i duc pachet. Am mers în arest și când am dat ochii cu băiatul era acolo și un polițist, cred că de la Crimă Organizată, care îi făcea semn să nu-mi spună că se simte rău. Are mari dureri în zona capului și mi-a spus că îl doare și piciorul. Crede că are fractură. De asta am mers și am depus cerere la comandantul poliției și la șeful de la arest să fie consultat de un medic legist”, spune Mirodona Chiriac. Avocatul care îl reprezintă pe Adrian Rezmeriță spune că va ataca cu recurs și că va face toate demersurile ca suspectul să ajungă la medicina legală. „Nu a avut loc un flagrant așa cum s-a spus prin presă. În opinia mea nu Parchetul se face vinovat de ceea ce s-a întâmplat în momentul reținerii. Procurorul de caz a dispus reținerea făptuitorului și nicidecum agresarea acestuia fără să opună rezistență. Cei care se fac vinovați de agresarea clientului meu sunt lucrătorii de poliție care au participat la acțiunea de reținere a acestuia, respectiv cei de la Crimă Organizată. Bănuiesc că se încearcă o tergiversare în ceea ce privește prezentarea clientului meu în fața medicului legist”, a precizat avocatul Cristian Dragovici.
Åži mama tânărului este plină de bănuieli și ne-a declarat că „fata și-a retras plângerea. Cred că a fost amenințată. Am înțeles că i s-a spus că tatăl său își va pierde locul de muncă”. Chiar dacă Mirodona spune că a depus cerere la comandantul poliției, comisarul șef, Ionel Popescu spune că această cerere încă nu a ajuns pe biroul său. „La mine nu a ajuns deocamdată o astfel de cerere, dar dacă a fost depusă atunci cu siguranță va putea merge la spital pentru certificat. Nu putem noi să nu-i dăm voie să meargă la medic dacă există o cerere în acest sens”, a spus comisarul șef Ionel Popescu, șeful IPJ Vrancea.
Reamintim că marți seara, Adrian Rezmeriță a fost reținut pentru trafic de droguri după ce fusese condamnat pentru tentativă de omor. Un polițist sub acoperire a cumpărat în mai multe rânduri, de la suspect, canabis. Acesta ar fi procurat plantele din flora spontană din Mândrești. Marți, asupra lui nu a fost găsită vreo urmă de drog chiar dacă polițiștii sperau într-o tranzacție pentru un kilogram de canabis. Se pare că înainte ca polițiștii să intre în acțiune cineva l-a informat și acesta a aruncat cânepa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?