Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Omor la băutură


Vecinii lui Oprea Bleandă, din Sihlea, acuzat că și-a omorât mama, au depus mărturie în dosar. Niciunul dintre ei nu a știut să spună dacă bărbatul o bătea pe cea care i-a dat viață, dar au fost de acord asupra faptului că femeia mai consuma băuturi alcoolice. „Cu o zi înainte o găsise în curte, în ploaie, căzută. I-am spus să cheme salvarea, dar nu m-a ascultat. Avea patima băuturii femeia. El nu este o persoană violentă, dar cred că găsind-o zi de zi băută, n-a mai suportat. A găsit-o căzută și sub butucii de vie, a fost și la dezalcoolizare la Dumbrăveni…”, a spus unul dintre martori, care a recunoscut că este prieten cu inculpatul.
De asemenea, a fost pusă din nou în discuție și menținerea măsurii arestării preventive. În timp ce procurorul de caz a invocat că inculpatul este un pericol social, avocatul dar și inculpatul au spus că oamenii din comunitate nu se tem de Bleandă și că poate fi judecat și în libertate.
Bărbatul este acuzat de procurori că în data de 11 februarie și-a bătut mama, în vârstă de 63 de ani cu palmele, pumnii și picioarele. Potrivit rechizitoriului, omul a venit acasă și a găsit-o pe femeie picată la pământ în una dintre camere. Fiind în stare de ebrietate, învinuitul a început s-o lovească peste cap și corp, creându-i multiple leziuni traumatice, care ulterior au dus la deces. După loviturile împărțite cu nemiluita, Bleandă nu a chemat niciun ajutor pentru mama sa și a lăsat-o să zacă acolo până a doua zi. Martorii din dosar spun că atât fiul cât și mama erau consumatori de alcool și că în momentul în care Bleandă se îmbăta, își agresa mama. Bătrâna a fost dusă la spital și a fost mai mult timp internată atât la Focșani, cât și la Galați. Pe 25 aprilie, victima a decedat la domiciliul său, iar fiul a fost arestat preventiv.
Bleandă nu este străin de legea penală. În 1988 a fost condamnat pentru viol, faptă pentru care s-a reabilitat. În 2007 a fost condamnat pentru lovire sau alte violențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?