Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Amenzi între 2.500 şi 4.000 lei dacă nu foloseşti cauciucuri de iarnă


Åžoferii de autoturisme și camioane vor fi obligați să utilizeze anvelopele de iarnă în perioada
1 noiembrie – 31 martie, în caz contrar urmând să plătească amenzi cuprinse între 2.500 lei și 4.000 de lei, și să achite daunele aduse elementelor care compun drumul dacă nu au asigurare.
Aceleași sancțiuni vor fi aplicate și dacă autovehiculele nu au montate pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheață sau polei, potrivit unui proiect de OUG elaborat de Ministerul Transporturilor.
Dacă autovehiculul care circulă fără anvelope de iarnă blochează drumul proprietarul acestuia va plăti și costurile pentru degajarea drumului.
Totodată, în situația în care asigurarea de răspundere civilă nu acoperă în totalitate pagubele produse elementelor drumului (cum ar fi parapeți sau semne de circulație), administratorul drumului va notifica vinovatul de producerea accidentului că are obligația de a plăti în 15 zile partea de daună pentru care compania de asigurări nu a acordat despăgubiri.
Dacă șoferul sau operatorul de transport nu are încheiată o asi-gurare va suporta integral costurile de reparație a sau înlocuirii elementelor de drum degradate sau distruse.
Totodată, proiectul prevede ca 10% din cuantumul amenzilor aplicate de Compania de Drumuri, Autoritatea Rutieră Română și Registrul Auto Român să fie distribuit către bugetul de stat și 90% către întreținerea drumurilor, în prezent întreaga sumă fiind vărsată la bugetul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?