Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fetiţă ucisă de tatăl vitreg


O fetiță de patru ani, din Câmpuri, a murit după ce a fost bătută crunt de tatăl vitreg. Fapta acestuia a ieșit la iveală în urma necropsiei, când s-a constatat că fetița nu a  căzut de pe scară, așa cum declarase ucigașul, ci a fost lovită cu un corp contondent. Tatăl vitreg nu și-a recunoscut fapta. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore apoi a fost prezentat Tribunalului Vrancea și a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Monstrul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav. Singurul lucru recunoscut de tată a fost acela că în urmă cu două săptămâni și-a biciuit copila.

Copila de patru ani, din Câmpuri, despre care s-a spus că a decedat după ce a căzut de pe scară, a fost ucisă de tatăl vi-treg. Bestia cu chip de om și-a bătut copilul până când acesta și-a dat sufletul și apoi a sunat la poliție, cu seninătate, să spună că fiica sa vitregă, Mădălina Georgiana Ciubotaru a căzut de pe scară, de la o înălțime de aproximativ 2,5 metri. Varianta sa a fost crezută până la efectuarea necropsiei, când s-a constatat că nu căzătura i-a provocat moartea copilei, ci loviturile aplicate de tată.
Duminică, la ora 11.00, Ion Neagu, de 36 de ani, din Câmpuri, a sunat la poliție și   le-a spus oamenilor legii că fiica sa vitregă a căzut de pe o scară și în urma leziunilor suferite a decedat, fapt constatat și de medicii de pe ambulanța care   s-a deplasat la fața locului. În momentul incidentului, fetița era acasă doar cu tatăl ei, mama fiind plecată la dispensar cu copilul cel mic, pentru a-i face vaccinul antigripal. Pe 2 noiembrie, după efectuarea necropsiei, datele problemei s-au schimbat complet, iar tatăl vitreg a devenit principalul suspect pentru moartea copilei. În urma necropsiei, a reieșit că micuța a fost lovită cu un corp contondent pe toată suprafața corpului și a decedat din cauza insuficienței cardio-respiratorii. „Cu ocazia autopsiei efectuate, medicul legist a ajuns la concluzia că leziunile constatate pe corpul fetiței sunt create prin lovire activă, moartea fiind violentă. Cercetările efectuate în cauză au scos la iveală faptul că la scurt timp după plecarea mamei de la domiciliu, minora a fost bătută de concubinul mamei sale”, a declarat subinspector Cătălina Olteanu, de la biroul de presă al IPJ Vrancea. Adus la Parchet pentru audieri, monstrul cu care mama micuței își împărțea viața nu a vrut să recunoască sub nicio formă că   i-ar fi făcut ceva fetei și susține în continuare că aceasta a căzut de pe scară. Mai mult, el spune că mama fetei se face vinovată și că ea își bătea copila. În ziua în care micuța a decedat, acesta le-a spus oamenilor legii că fetița i-a cerut voie să meargă la toaletă și după ce a ieșit afară din casă, s-a urcat pe scară și a căzut.

Cercetat pentru omor deosebit de grav

Faptul că nu și-a recunoscut fapta nu înseamnă că nu va plăti pentru ceea ce a făcut. Ion Neagu a fost reținut marți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de ieri, a fost prezentat instanței de judecată și a  primit mandat pentru 29 de zile. Bărbatul cu care mama copilei și-a împărțit viața o vreme, ba au mai făcut și un copil împreună, este cer-cetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav. Bărbatul va sta după gratii ani buni, în timp ce copilul pe care îl are cu mama fetiței pe care a ucis-o va trebui să crească fără tată. Vecinii spun că au mai văzut-o bătută pe copilă, dar reprezentanții primăriei susțin că nu au fost sesizați niciodată. „Anchete sociale la locuința familiei au fost făcute. Am mers frecvent în vizite cu medicul, pentru că fetița avea și deficiențe de vorbire și niciodată nu ni s-a părut că ceva ar fi în neregulă. Aveau condiții pentru a-i crește pe cei doi copii și nu ne-am gândit că se va întâmpla o asemenea nenorocire. Spre exemplu, am mers odată în vizită și fetița avea o vânătaie la mână. Am întrebat de unde o are și mi-a spus că aceasta a căzut din pătuț.     L-am avertizat atunci să nu cumva să-și bată copilul și a spus că o iubește și că nu i-ar face nimic rău. Nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla așa ceva. Niciodată nu a venit nimeni să ne spună că fetița ar fi bătută”, a spus Nicușor Barna, referent social în cadrul Primăriei Câmpuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?