Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Scriitorul Radu Paraschivescu, la Adjud


Scriitorul Radu Paraschivescu a fost prezent ieri la Biblioteca Municipală din Adjud, cu ocazia Săptămânii Bibliotecii, cu scopul de a lansa două dintre cărțile sale din colecția „Râsul Lumii”. El a explicat că prin scrierile sale face omul să râdă mai întâi și pe urmă să reflecteze la cele citite. Cartea care a declanșat o nebunie este „Ghidul nesimțitului”, care s-a bucurat de vânzări record. Cartea vorbește despre tristețea omului care vede că lumea din jurul lui nu mai ține cont de bunele maniere, nesimțitul dând buzna din ce în ce mai des. Cartea „Dintre sute de clișee: Așchii dintr-o limbă tare”, lansată ieri la Adjud este adresată celor care încă mai sunt interesați de limba română. „În zilele noastre avem de-a face cu o limbă română de fixativ, o limbă plină de clișee supărătoare. Cartea prezintă câteva zeci de clișee folosite de persoane. Printre preferatele mele se numără: viața merge înainte, speranța moare ultima, balonul e rotund și cel mai dăunător este: suntem toți de vină”, a precizat scriitorul.
Subiectul celei de-a doua cărții lansate, „Balul fantomelor”, este unul special. Cartea trebuia să fie cronica unui ratat în căsătorie, dar a ajuns să fie un roman despre problema drogurilor. „Ceea ce m-a determinat să schimb subiectul romanului a fost vizita mea la Secția de Dezintoxicare a unui spital din București. Am rămas șocat de tot ce am văzut acolo”, a spus autorul. Fantomele din titlul cărții sunt oamenii pe care autorul i-a întâlnit în acel centru de dezintoxicare.
Pe lângă cărțile comice, Paraschivescu a mai lansat și o dramă istorico-sentimentală, „Cu inima smulsă din piept”, care pune accent pe termenii de prejudecată, alianțe, calcule politice și dragoste a vremurilor de demult. Printre activitățile de ieri de la Biblioteca Adjudeană    s-au numărat și realizarea de concursuri literare, recitaluri și momente artistice cu elevii  unor școlii din Adjud.
Astăzi este ultima zi a evenimentului „Săptămâna Bibliotecii Adjudene”. A fost pregătit un teatru de păpuși, un recital de muzică religioasă, iar la ora 17.00 va fi difuzat un film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?