Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Focșănenii, invitați la concert


Focșănenii sunt invitați să ia parte la concertul simfonic al Orchestrei de Cameră „Unirea”, în deschiderea ediției a opta a stagiunii sale. Concertul va avea loc luni, 10 octombrie, cu începere de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani. Solist și invitat special va fi Daniel Goiți,  pianist concertist, profesor de pian și șef de catedră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, câștigător al concursului de interpretare „George Enescu” din 1991 (primul astfel de concurs de după perioada comunistă, când a fost interzis) și câștigător al multor alte premii din Europa și din lume. Daniel Goiți va interpreta, în premieră pentru orașul nostru, Concertul nr.1 pentru pian și orchestră în Do major op.15 de Ludwig van Beethoven.
          În prima parte a concertului Orchestra de Cameră „Unirea” va debuta cu Uvertura la muzica de balet „Făpturile lui Prometeu” op. 43 de Ludwig van Beethoven și lucrarea simfonică Uvertură, Scherzo și Finale op. 52 de Robert Scumann. Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Vincent Gruger.
     Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, Stagiunea 2016 – 2017 programează, în prima sa parte, trei concerte după cum urmează: luni, 10 octombrie – Concertul de deschidere a stagiunii; luni, 14 noiembrie – Concertul „Armonii de toamnă”; luni, 19 decembrie – Concertul tradițional de Crăciun.
     Pentru toate cele trei concerte, abonamentul este de 60 lei, iar pentru oricare două dintre ele 50 lei. Elevii și pensionarii pot procura abonamente pentru toate cele trei concerte la prețul de 40 lei. Prețurile biletelor pentru concertul din 10 octombrie sunt: 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru pensionari și elevi.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?