Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ceaiul verde


Ceaiul verde, denumit științific Camellia sinensis, este originar de pe versanții munților Hymalaia. Frunzele plantei reprezintă partea din care se prepară infuzia, cu aromă plăcută și efect stimulant.
Ceaiul verde are efect asemănător cu cafeaua, întrucât conține același principiu activ, respectiv cofeina (dar ceva mai slabă decât în cazul cafelei). O cană de ceai preparată corect are același efect cu o ceașcă de cafea tare. Infuzia de ceai se poate îndulci și eventual se adaugă o feliuță de lămâie, când este mai tare.

Efectele ceaiului

Sunt în primul rând cele de stimulare a aparatului digestiv prin activarea peristaltismului intestinal, a digestiei precum și a activității sistemului nervos. Ceaiul este indicat înaintea eforturilor intelectuale mari, a examenelor, în cazul tulburărilor de circulație cerebrală, precum și ca revigorant, prin îndepărtarea oboselii. Este preferabil să bem ceai decât cafea pentru stimularea diurezei, a reflexelor și pentru creșterea atenției. Ceaiul previne depunerile de colesterol pe pereții vaselor de sânge. Ceaiul conține o variantă a cofeinei, teină, apoi teobromină și teofilină, tanin, vitamina C în cantitate destul de mare, vitaminele B, P și acid pantotenic. Mai conține și săruri minerale. Ceaiul nu este hrănitor.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?