Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

„Trebuia să cadă guvernul, uitaţi-vă în ce hal a ajuns biata Românie!


Parlamentarii PDL second-hand Alin Trășculescu, Sorina Plăcintă și Răzvan Mustea au demonstrat că pentru ei nu contează oamenii, ci doar camarila politică și cum să-și mențină privilegiile. În campania electorală din 2008, le-au promis vrâncenilor câte în lună și în stele, au dat de pomană, numai să iasă parlamentari. Nu au fost votați, dar în urma redistribuirii voturilor la nivel național au ajuns totuși în Parlament. La scurt timp după ce s-au instalat în fotoliile călduțe din Parlament, au uitat de promisiuni și de oamenii pe care îi reprezintă, care se chinuiesc să trăiască de pe o zi pe alta. Oare de câte ori au mâncat cei trei parlamentari second-hand ceai cu biscuiți sau doar o felie de pâine, toată ziua? Mai mult ca sigur niciodată, căci dacă ar fi avut măcar o zi în care să ducă grija zilei de mâine, s-ar fi gândit la oameni. S-ar fi gândit la oamenii care miercuri au cerut votarea moțiunii de cenzură depusă de PSD. „Ar fi trebuit să avem un alt Guvern azi. Moțiunea ar fi trebuit să treacă, să ne fie și nouă măcar puțin mai bine”, spun vrâncenii.

Sofica Cărădan, 64 ani, Bordești
„Trebuie schimbați toți pentru că nu fac nimic. Avem pensie mică și își bat joc de noi. Tot ei au rămas în picioare, doar nu era să rămânem noi. Tot ei, pentru că au bani și îi plătesc ba pe unul ba, pe altul. Era mai bine dacă pica Guvernul, să vină altul să vedem cum este, nu numai cu ăștia. Toate produsele le-au majorat, au crescut toate prețurile și eu am aceeași pensie de 430 de lei. Ce să mai ia din pensie, dacă ne mai pune vreo taxă din ce mai trăim? Dacă eram în Parlament, votam să cadă Guvernul ăsta, nu ca parlamentarii ăștia de la PDL, care ar trebui cică să ne repre-zinte.”

Eugen Crețu, 60 de ani, Dumbrăveni
„Am auzit de moțiune, sunt numai hoți alde Trășculescu și Plăcintă. Nu e bun Guvernul, trebuiau să-l schimbe pentru că ne înșeală. Boc nu este bun deloc. Din cauza lui se întâmplă toate astea, numai nenorociri. Pe mine boala m-a dărâmat, iar medicamentele sunt așa de scumpe…”

Costel Târlaș, 31 de ani, Dumbrăveni
„Nu prea le am eu cu politica, dar e o nebunie totală. Chiar dacă vin alții, nu mai pot repara nimic din ce au stricat ăștia. De doi ani de când a venit acest Guvern, veniturile mele au rămas aceleași. Am rămas pe loc doi ani, dar toate s-au scumpit. Ar trebui o schimbare. Dacă puteam să votez eu, votam să cadă. Ar fi fost bună o schimbare, să nu mai aud de ăștia trei.”

Nelu, 34 de ani
„A picat moțiunea de cenzură și Guvernul a rămas în picioare din cauza ăstora de la PDL, care ar trebui să ne reprezinte. Suntem sătui de acest Guvern comunist! Avem niște hoți la guvernare. Ar fi bine să-i mai schimbăm, ca să trăim mai bine. Trebuie să ne reformăm că nu merge deloc treaba cu ăștia de la PDL.”

Mircea Bratu, pensionar
„N-a fost corect că moțiunea a picat. Ä‚știa de la PDL și-au făcut vile pe spinarea noastră, iar eu am o pensie de handicap. Cum să trăiesc? Nu mai avem încredere în pedeliștii de Vrancea, dar nici în ăia de la București. Guvernul Boc nu ține cu poporul, ceilalți care au fost la putere mai înainte erau mai buni. PSD ne mai dădea bani la pensie și era bun, dar ăștia au dărâmat tot. De unde a avut Udrea bani de și-a făcut vilă? Videanu a ridicat zece milioane de euro, pe ce bază i-a ridicat? De Băsescu se aude că are hotel în Franța cu Udrea… Ne-au dărâmat. Nu cred că trecem de iarna asta.”

Viorel Mandeș, pensionar militar
„Ar fi trebuit să avem un alt Guvern azi. Acesta nu e un Guvern hotărât, nu știe ce trebuie să facă. Parlamentarii PDL de Vrancea nu merită să mai fie acolo unde sunt și să ne mai reprezinte. Toți trebuie schimbați. Moțiunea ar fi trebuit să treacă, să ne fie și nouă măcar puțin mai bine.”

Gabriela Mușescu, pensionară
„Speram într-o schimbare și îmi pare rău că nu s-a produs. Vrem un Guvern care să se gândească la toate pro-blemele, să știe să le rezolve. Suntem conștienți că e greu pentru oricare ar veni, dar nici așa nu se mai poate. Aș vrea să știu dacă parlamentarii PDL de Vrancea ar putea să trăiască cu salariile bugetarilor sau cu pensia noastră? Se descurcă ei oare să achite datoriile, întreținerea și să mai cumpere și medicamente și alimente? După aia cum ar vota? Åžtim că atunci când va veni un nou Guvern nu le va putea aranja pe toate din prima, dar măcar treptat. În schimb, cei care ne conduc acum ne duc din rău în mai rău. M-au dezamăgit că sunt iresponsabili și asta se vede după cum au votat Legea pensiilor. Nu fac nimic și se îmbogățesc. Eu nu țin cu nimeni, dar rău ca acum nu a fost niciodată. Comparativ cu țările de lângă noi, suntem în urmă… vrem și noi un trai decent.”

Victoria Stanciu, pensionară
„Cei de la PDL nu-și fac treaba în Parlament, că sunt prea înfipți în scaune. Nici în 1989 nu eram în situația asta, nu mai aveam datorii externe. Acum suntem datori vânduți. S-au desființat toate fabricile. Ar trebui să se organizeze mai bine pentru că avem oameni capabili în țara asta, care să conducă țara. Nu ca cei care sunt la guvernare acum.”

Dora Sîncreianu, 61 de ani, fostă infirmieră
„Nu mă pricep la politică, dar trăim foarte greu. Ne trebuie un Guvern care să-și facă treaba. Ce mă fac eu, care sunt diabetică, dacă rămân fără pastile? Dacă nu le iau două zile, mor. După 30 de ani de muncă, aproape toată pensia se duce pe medicamente. Dacă acești parlamentari și-ar face treaba, nu ar avea nimeni nimic cu ei. Dar nu și-o fac, asta e problema. Suntem amărâți de nu ne vedem. Nu mai rămâne decât să ne dea otravă, să scape de noi.”

Constantina Bănicescu, 73 ani
„Trebuia să cadă Guvernul, uitați-vă în ce hal a ajuns biata Românie! La bugetari le-au micșorat salariile, iar pentru pensionari nu s-a mai dat nimic. Speranțele pentru anul viitor sunt sumbre, guvernanții au anunțat că vor îngheța pensiile. Eu nu mai vreau să mai aud de niciun parlamentar PDL, vreau să cadă actuala guvernare, nu mai merită să ne conducă. Pentru mine nu au făcut nimic cei de la PDL, eu singură m-am descurcat, în ciuda problemelor pe care    le-am avut. Ca să nu mai spun că abia îmi ajunge pensia de la lună la lună. Medicamentele sunt scumpe și trebuie să drămuiesc fiecare bănuț. Eu nu fac risipă ca ei.”

Irina Gherghe, 64 ani
„Trebuia să cadă Guvernul și să plece acasă toți acei guvernanți care nu au făcut decât să ducă țara în criză. Lipsurile sunt la tot pasul, traiul de zi cu zi este din ce în ce mai dificil. Guvernarea PDL nu a adus nimic bun, doar rău a făcut, nu a făcut decât să lase pensiile mici, dar și salariile. Cu întreținerea și cu toate cheltuielile ne descurcăm greu, mai dăm mulți bani pe medicamente însă guvernanților nu le pasă de pro-blemele noastre. Parlamenta-rii din Vrancea de la PDL nu reprezintă județul așa cum ar trebui, așa că am o părere foarte proastă despre ei. Ar trebui să plece și să lase locul altora care ar avea soluții mai bune pentru ieșirea din această situație a țării.”

Georgeta Å¢uțuianu, 61 ani
„Trăiesc rău din cauza guvernanților! Să lase locul altora care să poată face ceva pentru țărișoara noastră, nu să o ducă spre pierzanie ca ei! Prlamentarii  din Vrancea care au votat pentru scăderea salariilor și pensiilor mai bine să își dea demisia. Au făcut foarte rău, că nu s-au gândit că sunt mulți care nu au nici ce pune pe masă la copii. În loc să țină cu populația din Vrancea, ei au făcut invers, nu se poate așa ceva. Numai la ei se gândesc cei ca Trășculescu, Plăcintă sau Mustea.”

Irina Vlad, 70 ani
„Nemulțumiri sunt multe la adresa guvernanților și de aceea spun că ar fi fost bine să plece de la guvernare. În loc să mărească puțin pensiile ei mai tare le-au scăzut. Din 400 de lei cum aș putea eu să trăiesc? Uite așa stăm noi bătrânii pe capul copiilor. În loc să își strângă pentru ei, să mai cumpere ceva, trebuie să mă ajute pe mine. Ar trebui să vină altă guvernare, dar nu așa dintr-ăștia care nu știu nici să voteze! Să le fie rușine parlamentarilor PDL care au votat împotriva noastră.”

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?