Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Travestitul Vasile rămâne acasă


Pănceanul care și-a dobândit notorietatea datorită neîmplinitei sale dorințe de a deveni femeie prin intermediul unei ope-rații de schimbare de sex, Vasile Tătaru, nu va ajunge, deocamdată, în Spitalul de Psihiatrie Cronici de la Dumbrăveni. Instanța a respins ca inadmisibilă cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu cu privire la luarea măsurii de siguranță a internării me-dicale pentru bărbatul în vârstă de 51 de ani. Hotărârea nu este, însă,  definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
La ultimul termen, procurorul de ședință a susținut că Tătaru reprezintă un pericol pentru vecini atât din cauza deselor incendieri ale bunurilor din apartamentul propriu, cât și a amenințărilor proferate la adresa celor din jur. În replică, apărătorul său a arătat că, deși Vasile Tătaru este cunoscut cu probleme psihice și a fost cer-cetat, anterior, pentru fapte de ultraj și amenințare, nu a fost și condamnat pentru ele. „Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale. Astfel, dacă nu există o hotărâre defi-nitivă cu privire la  faptele menționate, nu sunt îndeplinite preve-derile Codului de Procedură Penală în legătură cu admisibilitatea cererii de internare medicală”, a argumentat avocatul.
În primăvara acestui an, Vasile Tătaru, diagnosticat de mai multă vreme cu schizofrenie hebefrenică, a mai fost internat la Dumbrăveni, la insistențele vecinilor, exasperați de comportamentul „transsexualului”. Potrivit acestora,  frecvent, el uita deschise apa și butelia de la aragaz, aduna în domiciliu toate gunoaiele găsite pe stradă și făcea un zgomot infernal când rămânea mult timp acasă.

***
Bucuria oamenilor care își recăpătaseră, în sfârșit, liniștea, a durat aproape două luni. La mijlocul lui iunie, Vasile Tătaru a revenit acasă. Tot de atunci datează și ultimele „isprăvi” ale pănceanului. Obsedat de ideea că este o victimă a farmecelor și că nu poate scăpa de acestea decât  cu ajutorul unui schelet uman, el s-a adresat, în scris, redacției unui cotidian central, de unde a solicitat, contra cost, osemintele. Cu aceeași ocazie, Vasile Tătaru le-a cerut jurnaliștilor bucureșteni să meargă la un sex shop, pentru a cere, în numele său, de la o anumită vânzătoare, o rochie de mireasă cu trenă, pentru a-i fi expediată prin poștă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?