Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Mic dejun sănătos


Cu siguranță micul dejun este cea mai importantă masă a zilei însă mulți dintre noi nu acordăm destulă atenție acestei mese, preferând să gustăm ceva în grabă și apoi să ne îndreptăm spre locul de muncă. Trebuie reținut că un mic dejun bun și sănătos ne poate ajuta să ținem sub control greutatea corporală și să reducem nivelul de colesterol din corp ,astfel prevenind posibile probleme ale inimii.
 
1. Fructe proaspete și 25-30g de ciocolată amăruie. Fructele proaspete sunt surse perfecte de antioxidanți ce ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului și bolile cardio-vasculare. Același lucru se poate spune și despre ciocolata amăruie ce conține un tip de flavonoide ce măresc numărul de antioxidanți din sânge.
 
2. Iaurt cu conținut redus de grăsime, fructe și o bucățică de cașcaval
Iaurtul cu conținut redus de grăsimi în combinație cu nuci și căpșuni reprezintă una dintre cele mai eficiente mese de dimineață. Cașcavalul este sursa perfectă de calciu și proteine. Proteinele sunt la fel de importante pentru orga-nism precum antioxidanții și fibrele.
 
3. Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz reprezintă una dintre cele mai sănătoase variante pentru micul dejun, dar consumând zi de zi, poate deveni plictisitor. Combinați cu fructe și alternați cu cereale cu lapte cu grăsimi puține.
 
4. Salată de legume proaspete
Salatele de legume conțin puține calorii, dar în același timp sunt bogate în antioxidanți și fibre. Fibrele sunt necesare pentru coborârea nivelului colesterolului și prevenirea bolilor de inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?