Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Campanie electorală la Tribunalul Vrancea


În timp ce președintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Adrian Toni Neacșu, și-a prezentat proiectul pentru alegerile CSM colegilor de la Tribunalul București, contracandidata sa, judecătoarea Gabriela Baltag, din Neamț, a fost prezentă ieri în Vrancea. Ea a încercat să-i convingă pe judecătorii Tribunalului Vrancea că merită să-i reprezinte ca membru, în viitorul Consiliu Superior al Magistraturii.
Ca președinte al Filialei Neamț a Asociației Magistraților din România, judecătoarea Baltag s-a bucurat în Vrancea de sprijinul omologului său, judecătoarea Mariana Săndina Croitoru. Proiectul său, împărțit pe trei capitole, cuprinde istoricul CSM, statutul magistraților și se axează în principal pe problemele de salarizare. „Magistrații nu pot fi independenți dacă veniturile nu sunt garantate. Când litigiile de muncă sunt foarte numeroase, veniturile noastre pot fi comparate cu cele ale bugetarilor din Finanțe. Sistemul judiciar nu trebuie mediatizat ca fiind «grasul» care stă în spatele acestei țări”, a spus judecătoarea din Neamț. Gabriela Baltag a declarat că dorește un CSM mai „viu”, acuzându-i pe actualii membri că au pierdut contactul cu instanțele și parchetele din țară. „Puterea judecătorească este una din cele trei, nu cea din urmă. Noul CSM trebuie să păstreze legătura cu instanțele. În prezent s-au izolat de noi. Au ajuns acolo sus și au impresia că sunt în Olimp. Corpul magistraților trebuie consultat când sunt probleme legislative, care îi vizează. Nu vreau să reprezint numai problemele colegilor de la tribunale, ci și pe cele ale colegilor de la judecătorii sau curți de apel”, a adăugat ma-gistratul.
În cursa pentru un post de membu CSM din partea tribunalelor au rămas nouă judecători, printre care și președintele Tribunalului Vrancea, care are un proiect comun cu judecătorii Cristi Danileț, de la Judecătoria Oradea, și Horațius Dumbravă, președintele Curții de Apel Târgu Mureș.
La începutul lunii noiembrie va avea loc al doilea tur de scrutin.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?