Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Propact cere schimbarea prefectului chiulangiu


Sindicatul Propact cere conducerii Ministerului Administrației și Internelor să îl sancționeze pe prefectul de Vrancea, Ion Oprea, deoarece nu participă la ședințele Comisiei județene de Fond Funciar unde s-a instalat „o debandadă totală”. Sindicaliștii au arătat că, potrivit prevederilor legale, prefectul este și președinte al Comisiei Județene de fond funciar și, conform legii, nu își poate delega atribuțiile decât în anumite condiții, precum suspendarea sau îmbolnăvirea. Legea este însă pentru țăranii care bat holurile Prefecturii în așteptarea hotărârilor de retrocedare a pământurilor la care au dreptul.
Prefectul portocaliu nu are timp pentru asemenea ședințe iar sindicaliștii spun că, din octombrie 2009, a participat doar la două întâlniri ale comisiei. „Solicităm ministrului Administrației și Internelor schimbarea din funcție pentru indiferența de care dă dovadă”, a afirmat președintele Propact, Costel Ichim. Acesta a precizat că în comisia respectivă este „o debandadă totală” deoarece nici șefii de deconcentrate nu participă la ședințe. Mai mult, se adoptă hotărâri fără să existe cvorum iar în aceste condiții orice persoană nemulțumită poate avea câștig de cauză dacă vrea să conteste în instanță.
Prefectul Ion Oprea nu este la prima abatere de acest gen. Verificarea rea-lizată de Corpul de Control al Ministerului Administrației și Internelor pentru perioada 2005-2008 a scos la iveală că, la cele 63 de ședințe din perioada 2005-august 2007, președintele Comisiei Județene, respectiv prefectul de atunci, Ion Oprea, a participat doar în proporție de 4%. „Verificările inspectorilor MAI arată faptul că în lipsa președintelui Comisiei Județene de fond funciar Vrancea care este prefectul, hotărârile au fost semnate de către subprefectul județului, ceea ce contravine prevederilor art. 4, aliniat 1, litera a) și b) din HG 890/2005”, afirma, anul trecut, fostul prefect Raluca Dan după analiza raportului menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?