Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Deputatul Angel Tîlvăr, noul MINISTRU al Românilor de Pretutindeni. Ce proiecte susţine


Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr este noul ministru al Românilor de Pretutindeni. Premierul Victor Ponta l-a nominalizat pe deputatul Tîlvăr pentru funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni, în locul lui Adrian Anghel, care a fost respins de comisiile parlamentare. Tîlvăr a primit aviz favorabil cu 18 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere.
    Angel Tîlvăr este președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților. Până în septembrie 2014, a fost președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților. De asemenea, Angel Tîlvăr face parte din delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO unde are calitatea de membru.
    Conform informațiilor aflate pe site-ul Camerei Deputaților, în acest mandat de parlamentar, Angel Tîlvăr are 89 de luări de cuvânt, 45 de declarații politice, 35 de propuneri legislative inițiate. Åži la capitolul întrebări și interpelări deputatul Angel Tîlvăr are o activitate bogată, acesta având depuse 72 de interpelări.
    Noul ministru al Românilor de Pretutindeni s-a născut în 1962 la Urechești, este căsătorit și are un copil. Angel Tîlvăr a absolvit Facultatea de limbi străine și mai multe cursuri post-universitare la: SNSPA, Colegiul Național de Apărare, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Institutul Diplomatic Român. În perioada 1985-2004 a lucrat ca profesor. În perioada 2004-2008 a fost senator de Vrancea, iar din 2008 și până în prezent este deputat. Angel Tîlvăr este doctor în științe umaniste. Conform declarației de avere, nu deține terenuri sau clădiri, dar are două mașini și o barcă de pescuit. Parlamentarul PSD Vrancea are patru depozite bancare, dar și patru credite.
    Conform Mediafax, Angel Tîlvăr a declarat că nu este „adeptul lucrurilor spectaculoase”, ci al „lucrurilor făcute temeinic, judicios”. El a mai spus că, în opinia sa, este nevoie de „mai puțină creativitate” și de „mai mult lucru făcut temeinic”. În ceea ce privește bugetul, Tîlvăr a afirmat că, în condițiile în care bugetul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a scăzut de la 10 milioane de lei la 4,9 milioane de lei pentru anul viitor, ar putea găsi înțelegere pentru sprijinirea „ideilor bune”.
    Referitor la obiective, deputatul PSD a enumerat contribuția la afirmarea identității românilor de pretutindeni, păstrarea și îmbogățirea patrimoniului cultural românesc pe plan extern, promovarea elitelor românești, precum și păstrarea identității lingvistice a românilor de pretutindeni. Totodată, el a explicat că mass-media este „un instrument extraordinar de eficace pentru afirmarea identității culturale a românilor de pretutindeni”.
    Întrebat dacă susține votul prin corespondență, Tîlvăr a afirmat că va susține „votul care să dea posibilitatea tututor românilor să-și exercite dreptul de a alege fără niciun fel de îngrădire”. În ceea ce privește Congresul Românilor de Pretutindeni, Tîlvăr a spus că va face „tot ce ține” de el pentru ca acest eveniment să se întâmple, iar modalitatea de desemnare a delegaților va fi convenită împreună cu parlamentarii.  Totodată, el a spus că va susține proiectul din Camera Deputaților privind reducerea taxelor consulare.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?