Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Liber la ajutoarele de încălzire


Focșănenii au început să solicite formularele pentru ajutoarele acordate pentru încălzirea în sistem centralizat, cu combustibili solizi sau cu gaze naturale. Formularele pentru ajutorul de încălzire în rândul populației se acordă pe baza unei cereri însoțită de declarația pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile acesteia. În funcție de modalitatea de încălzire a locuinței, formularele se ridică și se depun la ENET, pentru încălzire în sistem centralizat, la SPLAS – punct de lucru la Primăria Focșani, pentru încălzire cu combustibili solizi și la GDF Suez, pentru încălzire cu gaze naturale.
„Pentru verificarea îndeplinirii de către solicitant a condițiilor de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, cererea și declarația pe propria răspundere trebuie să fie însoțite de documente doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de membrii acesteia”, a afirmat Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Veniturile realizate de membrii familiei sau de persoanele singure care solicită ajutor se dovedesc prin documentele eliberate de angajator ori de alte autorități competente. Formularele și documentele însoțitoare se depun până la data de 30 noiembrie 2010. Plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie în limita căruia sunt acordate ajutoarele de încălzire a fost menținut la 615 lei, dar au fost introduse restricții în funcție de autoturismele deținute sau conturile bancare. Astfel, persoanele care dețin un alt imobil în afara celui de domiciliu sau vehicule cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 centimetri cubi nu vor mai primi ajutoare de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?