Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii au strâns gunoaiele


Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția me-diului”, din cadrul Grupului Åžcolar „Simion Mehedinți” Vidra, au strâns peste 6 tone de deșeuri, care au fost aruncate la întâmplare de localnici. De asemenea, au desfășurat și o campanie de informare în rândul locuitorilor. În cadrul proiectului „Prietenii naturii”, elevii s-au echipat cu mănuși și saci menajeri și au reușit să colecteze selectiv o cantitate impresionantă de deșeuri. Peste 2,5 tone de deșeuri reciclabile, precum PET-uri, hârtie, sticlă, metale, dar și alte peste 4 tone de deșeuri menajere au fost colectate atât din pădurile ce aparțin Ocolului Silvic Vidra, cât și din vecinătatea albiilor râului Putna și a pârâului Vidra, ce aparțin Obștei Vidra-Tichiriș. Acțiunea de ecologizare s-a derulat în prima jumătate a lunii octombrie, sub îndrumarea directă a profesorilor Costică Constantinescu, Georgeta Bunea, Ionel Antimirescu și a maistrului Ion Boștiog. Lupta tinerilor cu cei ce poluează natura în mod voit nu s-a oprit aici. Grupul de inițiativă, format din elevii Marius Andrieș, Elena Luciu, Culiță Popa, Mihail Titire, Adriana Cobzaru, Maricel Cimpoieșu, Maricela Å¢ârdea și Valeriu Varvara, și-a propus să ia atitudine față de indolența și nepăsarea celor care au contribuit la poluarea mediului, prin aruncarea gunoaielor la întâmplare. Însoțiți de cadrele didactice, elevii au mers din casă în casă pentru a le explica consătenilor de ce este important să protejeze natura.
Cadrele didactice susțin că elevii au ajuns la concluzia că respectul pentru natură este o lecție care poate fi învățată la orice vârstă, iar schimbarea mentalității la oamenii vârstnici se face numai prin munca și răbdarea celor tineri.
Proiectul eco derulat la Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra, se derulează în parteneriat cu Agenția de Protecție a Mediului Vrancea, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Stațiunea Focșani și Ocolul Silvic Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?