Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Apa caldă cu rugină şi…întârziere


Apa caldă a ajuns în apartamentele focșănenilor cu o întârziere de aproape 12 ore față de programul anunțat inițial. Ieri după amiază, la ora 16, primii stropi de apă erau plini de rugină și călâi. Reprezentanții ENET spun că, din cauza volumului mare, apa nu a ajuns la temperatura necesară până la ora 06.00.

Mii de focșăneni au așteptat, ieri dimineață, reluarea furnizării apei calde de către ENET. Mulți dintre ei nu și-au mai încălzit apă la aragaz în speranța că dimineață vor avea parte de primul duș fierbinte după două săptămâni de chin. Ba chiar gospodinele au lăsat și spălatul vaselor de la cină pentru a doua zi. Însă, dimineață, apa caldă era tot… lipsă.
„Când speram și noi că ne putem spăla în condiții civilizate, apa caldă nu curgea. Eu nu înțeleg de ce au anunțat că vor da drumul la apa caldă. Åži-au bătut joc de noi. Parcă nu e de ajuns că ne-au ținut atâtea săptămâni să ne spălăm la lighean. Am lăsat și vasele nespălate în speranța că le voi spăla cu apă caldă dar…țeapă. Acum și cu frigul din apartament e o problemă, dar poate se vor gândi să ne dea și un strop de căldură”, ne-a spus Adriana, o focșăneancă care locuiește în zona de sud a orașului.
Nu numai gospodina care trebuia să-și termine treburile din casă a fost nemulțumită de eroarea ENET-ului ci și cei care ar fi trebuit să ajungă curați la muncă și au așteptat dușul de dimineață. „Aseară nici nu am mai încălzit apă la aragaz cu gândul că dimineață voi face un duș cu apă caldă, așa cum nu am mai făcut de câteva săptămâni. Când am văzut că, în loc de apă caldă iese aer, a trebuit să scot oalele din dulapuri și să reiau procedeul de încălzire pe aragaz. În baza ENET-ului era să întârzii la muncă”, ne-a spus George care locuiește pe strada Brăilei.

Apa încălzită din ajun a rămas pe țeavă

Explicația ENET cu privire la faptul că apa caldă nu a ajuns în apartamente la ora anunțată nu este mulțumitoare. Potrivit ENET, din cauza volumului mare de apă care trebuia încălzită, aceasta nu a ajuns la temperatura necesară pentru a porni punctele termice. Rămâne însă întrebarea de ce au mai anunțat că reiau furnizarea apei calde la ora 6 dimineața dacă, efectiv, acest lucru s-a realizat abia 10 ore mai târziu, adică la 16, după amiaza. Åži atunci plină de rugină și călâie.
„Nu s-a reușit decât la ora 12.00 să se ajungă la tempe-ratura apei de 47 de grade pe tur iar pentru a porni punctele termice e nevoie ca temperatura apei să ajungă la 52-53 de grade. Cel mai târziu la ora 16.00, apa caldă va ajunge în apartamente”, a afirmat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET.

Fără căldură în apartamente

ENET nu va începe furnizarea de căldură în apartamente deoarece nu a fost reluată furnizarea de gaze naturale de către GDF Suez. Oricât ar fi de frig, până nu se primesc cei 3,5 mi-lioane de lei de la Guvern pentru a plăti datoria la furnizorul de gaze, caloriferele vor rămâne în conti-nuare reci. „Au fost îndeplinite condițiile de temperatură pentru a furniza agent termic dar n-o putem face pentru că nu avem gaze. Nu au venit încă banii pentru a plăti datoria la furnizor. Facem un apel către populație pentru ca cei care au datorii să vină să plătească. Dacă nu, va trebui să așteptăm banii de la Guvern pentru a plăti datoriile către GDF Suez”, a precizat Cristina  Gavrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?