Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Sindicaliştii organizează proteste comune


Liderii confederațiilor sindicale au decis, ieri, să organizeze proteste comune, astfel că mitingul anunțat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat pentru ca acțiunea sindicală să poată fi pregătită, având în vedere că se mizează pe parti-ciparea a 70.000 – 80.000 de oameni.
Președintele confederației Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a declarat la finalul discuțiilor că până luni, fiecare confederație își va consulta membrii în pri-vința viitoarelor acțiuni de protest, urmând ca liderii tutu-ror confederațiilor să aibă o nouă întâlnire, luni, când vor decide o strategie comună și planul pentru viitoarele acțiuni de protest.
Hosu a precizat că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care țin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor și cea a salarizării.
Liderul Cartel Alfa a mai spus că inclusiv polițiștii au cerut organizarea de acțiuni comune de protest.
Președintele CNSRL Frăția, Marius Petcu, a declarat că toate acțiunile anunțate până pe 7 octombrie de către sindicaliști rămân în picioare, dar a precizat că liderii confederațiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente în 7 octombrie, întrucât timpul ar putea fi prea scurt pentru a putea mobiliza circa 70-80 de mii de oameni în acțiunea comună pe care o doresc sindicatele.
„Nu garantez că data de 7 octombrie va mai rămâne în picioare pentru că nu știm dacă vom avea timp să adunăm 70-80 de mii de oameni așa cum ne dorim. Am putea prefera amânarea datei astfel încât acțiunile pe care le gândim să poată fi materializate”, a spus Petcu.

Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acțiunile de protest ale sindicaliștilor din educație care vor avea loc în 5 octombrie.
Liderii confederațiilor sindicale iau în calcul faptul că cei 10.000 de sindicaliști din educație, care vor ieși în stradă în 5 octombrie ar putea fi mai greu mobilizați să protesteze din nou peste alte două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?