Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Martiş, eliberat din arest


Arbitrul focșănean Marius Martiș a fost pus în libertate, după ce magistrații Curții de Apel Pitești au admis recursul acestuia la decizia Tribunalului Argeș de respingere a cererii de eliberare provizorie sub control judiciar. Potrivit reprezentanților Curții de Apel Pitești, ședința de judecată a avut loc în prezența lui Marius Martiș, magistrații instituției admițând recursul depus de avocații arbitrului. Magistrații Tribunalului Argeș respinseseră, inițial, ca neîntemeiată ce-rerea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Martiș, iar avocații acestuia au depus recurs. Aseară, familia îl aștepta pe arbitru acasă. După punerea în libertate, Martiș are o serie de obligații, printre care să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliție din localitatea de domiciliu desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat, să nu schimbe locuința fără încuviințarea instanței, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme. Totodată, el este obligat să nu se apropie de ceilalți inculpați, martori sau alte părți din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect.

***
Marius Martiș, acuzat de complicitate la luare de mită, era ultimul inculpat judecat în stare de arest în acest dosar, după ce Curtea de Apel Pitești a dispus, pe 23 septembrie, elibe-rarea provizorie sub control judiciar în cazul lui Ionică Serea.
Arbitrul Marius Martiș și fostul arbitru Ionică Serea au fost arestați pe 30 aprilie, iar ceilalți doi acuzați, Cornel Penescu și Liviu Făcăleață, pe 11 mai. Aceștia din urmă au fost însă puși în libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Pitești după mai puțin de două săptămâni de arest preventiv.
Procurorii Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe cei patru pe 21 mai, într-un dosar care vizează corupția din fotbal. Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Serea pentru luare de mită, în timp ce Făcăleață și Martiș sunt acuzați de complicitate la infracțiunea de luare de mită.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, pe 18 martie 2009 Cornel Penescu, „în calitate de acționar majoritar al FC Argeș Pitești, a oferit și dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeș și FC Steaua București”, programat să se desfășoare pe 20 martie 2009.
Banii au fost primiți de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleață și Martiș, pentru ca FC Argeș „să obțină un rezultat favorabil și pentru ca jucătorii din cadrul echipei gazdă să nu primească sancțiuni disciplinare, cartonaș galben sau cartonaș roșu și să fie aplicate astfel de sancțiuni fotbaliștilor din echipa adversă”. Arbitrii Ionică Serea și Marius Martiș au fost încarcerați în Penitenciarul Colibași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?