Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Zilieri nemulţumiţi de patron


Un bărbat din satul Deocheți, comuna Fitionești, este acuzat de doi lucrători zilieri că i-a luat la muncă și nu le-a mai dat banii pentru munca prestată. Åžtefan Cucuireanu și Valentin Crăcană, de loc din Vaslui, afirmă că Viorel Albu i-a luat la cules de vie, iar la final, nu le-a dat banii cuveniți. Cei doi reclamanți susțin că fostul angajator exploatează săracii, dar și pe copiii acestora. „Sunt din Vaslui și pe 8 septembrie am venit la Viorel Albu, la cules. Zilele acestea, o femeie dintre cele care muncesc la el mi-a spus să-i dau o sticlă de must și pentru că am făcut acest lucru, el m-a dat afară. Îmi dădea 30 de lei pe zi, dar pentru că fumez mai rămâneam cu 19 lei. Nici măcar pe aceștia nu mi i-a dat. Eu nu am acum cu ce să mai plec acasă. Mai are la muncă cinci sau șase persoane din Vaslui, dar și o fetiță de 12 ani, pe care o pune la cules. Fata este venită cu mamă-sa. Eu îmi vreau banii pe ce am muncit, pentru că nu am cu ce să plec acasă. Își bate joc de toți oamenii, așa cum a făcut și cu mine”, a declarat Valentin Crăcană.
Colegul său de muncă, Åžtefan Cucuireanu, spune, la rându-i, că s-a judecat cu Viorel Albu și tot nu a avut câștig de cauză. Omul mai susține că Viorel Albu ar avea o strategie. Å¢ine oamenii până aproape de sfârșitul culesului, iar după aceea le-ar aplica acestora câte o corecție, ca să-i facă să plece fără să le mai dea banii cuveniți. „Eu am muncit la el multă vreme și tot așa nu  mi-a dat banii. M-am și judecat cu el, dar nu am avut câștig de cauză pentru că el este Albu. Am nouă copii și trebuie să-i întrețin. Ne dădea numai fasole și ne ținea la muncă din zori și până-n seară. Este și falsificator de vinuri. Eu personal    i-am băgat în pământ două cisterne de câte 10 tone de vin, din ăsta de-al lui. Pune apă, zahăr și lămâie și face vin pe care îl vinde. Are și copii la muncă. El mereu spune că poliția își dă pantalonii jos în fața lui și că nu avem ce să-i facem”, a spus și Åžtefan Cucuireanu. Deși au făcut aceste afirmații, cei doi bărbați nu au făcut nicio plângere la poliție sau la alte organe abilitate împotriva lui Viorel Albu.
După discuția purtată cu cei doi vasluieni, am mers pe plantația de vie a acuzatului, pentru a-i consemna punctul de vedere vizavi de acuzele ce i-au fost aduse. Acesta ne-a îndrumat către Parchet, iar la un moment dat chiar a devenit recalcitrant. „Verificați la Parchet dacă este așa sau nu și ieșiți de pe proprietatea mea. Ieșiți afară”, a urlat Viorel Albu.
Potrivit polițiștilor, în urmă cu aproximativ o săptămână, oamenii legii au mers „în vizită” la Viorel Albu pentru a-l întreba dacă se folosește de munca zilierilor. Au discutat cu fiica acestuia, care a susținut că tatăl său nu are pe nimeni la muncă, dar că ar urma să tocmească pe cineva.
Ieri, oamenii legii au mers din nou să facă verificări pe tarlaua lui Albu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?