Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Profesorii trimişi la doctor


Profesorii vor trebui să meargă la doctor pentru a vedea cum stau cu sănătatea trupului și mai ales a  minții. Cadrele didactice vrâncene au primit indicații clare de la oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea să se prezinte la medic pentru a-și face toate analizele și mai ales, pentru a face examenul psihologic. Åžefii din cadrul ISJ Vrancea atrag atenția doctorilor că aceste examene medicale trebuie luate în serios deoarece profesorii au în grijă copii iar responsabilitatea lor este cu mult mai mare. „Aceste investigații să fie făcute serios și obiectiv! Până la sfârșitul lunii mă voi prezenta și eu la un cabinet de medicina muncii pentru a face acest examen”, a declarat Stan Rogoz, inspector școlar gene-ral al ISJ Vrancea. Potrivit șefilor din învățământul vrâncean, costurile analizelor medicale efectuate nu vor fi suportate din buzunarele profesorilor ci vor fi acoperite în proporție de sută la sută din bugetele administrațiilor locale. Nu ar fi pentru prima dată când dascălii aflați la catedră au fost declarați cu afecțiuni de natură psihică însă  adeverințele eliberate de către doctori nu corespund neapărat și cu realitatea.
În foarte multe cazuri, profesorii au tăinuit problemele pe care le aveau tocmai pentru a-și putea desfășura activitatea nestingheriți. Grav este că singurii care sunt condamnați să petreacă timp îndelungat în compania unor persoane labile psihic sunt cei mici, iar starea de neliniște a unui cadru didactic cu pro-bleme se revarsă asupra elevilor, care sunt la rândul lor traumatizați.
Deși un profesor cu probleme constituie un adevărat pericol pentru siguranța elevilor, șefii din ISJ Vrancea nu au putut preciza ce controale vor face pentru a depista autenticitatea certificatelor medicale și mai ales, ce măsuri vor aplica în condițiile în care se va constata o neregulă.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?