Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Eroul Antoche, înaintat în grad


Locotenent-comandorul focșănean Cătălin Vicențiu Antoche, decedat în accidentul aviatic de la Tuzla, a fost avansat, post-mortem, la gradul de căpitan-comandor.
Militarii decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla, de pe 5 iulie, au fost înaintați în grad, luni, de ministrul Apărării Naționale. Astfel, au fost înaintați, la gradul de aspirant post-mortem soldatul Cosmin Florescu, fruntașul Marius Cătălin Chioveanu, fruntașul Cosmin Furtună, fruntașul Constantin Vlăduț Sărman, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu, maistrul militar clasa a III-a Băduț Papuc. Maistrul militar principal Răzvan Rîngheț a fost înaintat la gradul de sublocotenent post-mortem, la gradul de căpitan post-mortem, locotenentul Liviu Antim și locotenentul Lavinia Guită, iar la gradul de căpitan-comandor post-mortem a fost înaintat locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche.
Ministrul Apărării a înaintat președintelui propunerea de acordare a gradului de general de flotilă aeriană post-mortem comandorului Nicolae Jianu.
Celor doi militari supraviețuitori ai catastrofei aviatice de la Tuzla li se va acorda Emblema Onoarea Armatei României.

***

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, luni, prin rezoluție, neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a 12 militari din Forțele Aeriene și Forțele Navale, decedați în urma catastrofei aviatice de la Tuzla. Aceeași soluție a fost dispusă și în ceea ce privește vătămarea corporală gravă a maistrului militar Marius Nazare și vătămarea corporală a căpitanului Daniel Bâlsanu, precum și în cazul distrugerii totale a aeronavei aparținând MApN.
Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că accidentul aviatic din 5 iulie, când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbușit pe Aerodromul Tuzla, județul Constanța, s-a produs din cauza unor defecți-uni tehnice (cedări de material), defecțiuni care nu puteau fi prevăzute.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?