Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Sorin Ovidiu Vîntu arestat pentru favorizarea lui Nicolae Popa


Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Å¢urcan și Alex Stoian au fost arestați, în noaptea de joi spre vineri, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, după pronunțarea deciziei Tribunalului București, Vîntu strigând spre judecătoare: „Rușine doamnă, rușine!”. O judecătoare a Tribunalului București a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, valabile până pe 8 octombrie, pe numele celor trei inculpați, care pot contesta decizia sa la Curtea de Apel a Capitalei. Inculpații au anunțat că vor face recurs la Curte. Vîntu, înainte de a fi scos din boxa acuzaților, a declarat: „Asistați la cea mai cumplită perioadă din istoria României de după 1989”.
Tribunalul București a judecat, joi noapte, cererea Parchetului de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Å¢urcan și a lui Alexandru Stoian, reținuți în cazul lui Nicolae Popa – condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenție pentru fraudarea a peste 300.000 de investitori FNI.

Inculpații au dat decla-rații în fața judecătoarei, care anterior a ascultat pledoaria acuzării, apoi pe cea a apărării, ședința ținându-se cu ușile închise. La locuințele acestora și ale altor persoane s-au făcut percheziții, anchetatorii ridicând unități de computer, înscrisuri și alte documente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?