Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Denunţ calomnios cu suspendare


Costică Z., din Hanu Conachi, județul Galați, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, după ce ar fi formulat un denunț calomnios la adresa unui polițist. „Condamnă inculpatul Z. Costică pentru săvârșirea infracțiunii de denunțare calomnioasă, prevăzută de articolul 259 alineat 1 Cod Penal, la 6 luni închisoare.(…) În baza articolului 81 Cod Penal și articolului 71 alineat 5 Cod Penal, dispune suspendarea atât a pedepsei principale, cât și a pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare de 2 ani și 6 luni”, se arată în decizia instanței. De asemenea, inculpatul a mai fost obligat de instanță și la plata a 1.000 de lei, daune morale față de agentul pe care l-a reclamat.

***

Reamintim că Costică Z. a fost trimis în judecată de procurori după ce ar fi depus cu rea credință o plângere, prin care l-a acuzat pe șeful postului de poliție din Vulturu de tâlhărie și purtare abuzivă. Totul a pornit de la faptul că unul dintre fiii lui Costică Z. a provocat un scandal într-un bar din Vulturu, polițistul fiind lovit cu pumnul, vesta i-a fost ruptă și a fost amenințat. După incident, ca fiul să scape basma curată, Costică Z. a spus că polițistul   i-ar fi furat băiatului telefonul mobil și alte bunuri.
În urma verificărilor, s-a stabilit că cele reclamate nu se confirmă, iar bărbatul a fost tri-mis în judecată. Cu o săptămână înainte ca dosarul de denunț calomnios să ajungă la instanță, bărbatul mai fusese trimis o dată în judecată pentru sfidarea organelor judiciare. În dosarul în care fiul lui Costică era judecat pentru ultraj, bărbatul a depus un memoriu în care erau scrise cuvinte jignitoare la adresa judecătorului de caz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?