Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Sorin Ovidiu Vântu, reţinut de Parchetul instanţei supreme


Sorin Ovidiu Vântu a fost reținut, joi, de procurorii Parchetului instanței supreme, pentru 24 de ore, în legătură cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din România. Concret, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost reținut sub acuzația de favorizarea infractorului.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, joi, la ieșirea din sediul Parchetului, în momentul în care a fost urcat în duba Poliției, după reținere, că își dorește ca atunci când Traian Băsescu va pierde, în sfârșit, o bătălie, să îl vadă în locul său.
Procurorii au decis să-l rețină pe Sorin Ovidiu Vântu, după ce au primit, săptămâna trecută, informările de la autoritățile judiciare din Cipru și Indonezia privind tranzacțiile prin care îi erau virați bani lui Nicolae Popa de la omul de afaceri, prin intermediul lui Alex Stoian și Octavian Å¢urcan.
Procurorii i-au audiat pe Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca, președintele Federației Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Å¢urcan și pe Alex Stoian, în cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detenție pentru prăbușirea FNI, au declarat, joi, surse judiciare. La locuințele acestora și ale altor persoane s-au făcut percheziții.

Vântu era dat în consemn la frontieră

În acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost dat în consemn la frontieră pentru ca autoritățile judiciare să fie anunțate când acesta părăsește România, după cum declarau, în decembrie 2009, pentru Mediafax, surse judiciare. Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a informat că joi au loc percheziții în zece locații, fiind audiate o serie de persoane în cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autoritățile române au solicitat extrădarea din Indonezia, unde a fost capturat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?