Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Omagiu pentru pompieri


Ziua Pompierilor din România se sărbătorește în fiecare an pe 13 septembrie. Cu această ocazie, pompierii vrânceni vor organiza o serie de activități.
Astfel, pompierii vor începe activitățile încă de duminică, atunci când vor merge la cimitirul din satul Colacu, comuna Valea Sării, pentru a participa la ceremonia comemorativă și la slujba religioasă care va fi ținută la mormântul maiorului post-mortem Liviu Mihalache, căzut la datorie pe 10 februarie 2000, în urma unui incendiu care s-a produs la subsolul unui bloc de pe Bulevardul Unirii din municipiul Focșani. 
De asemenea, luni la sediul ISU Vrancea va fi intonat imnul de stat al României, vor fi citite mesajele de felicitare, vor fi înmânate diplome și, totodată, va fi inaugurată clădirea pavi-lionului A. De ziua lor, pompierii vor desfășura și o serie de exerciții demonstrative, dar vor prezenta și tehnica de intervenție.

***

Anul acesta se împlinesc 162 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Cei 166 neînfricați ostași din Roata de Pompieri a Capitalei, în frunte cu bravul căpitan Pavel Zăgănescu, au înfruntat, în 1848, puternica forță străină venită să înfrângă mișcarea re-voluționară. Demonstrând un curaj fără seamăn și un emoționant spirit de sacrificiu, aproape jumătate dintre efectivele acelei eroice subunități și-a jertfit viața pentru apărarea aspirațiilor de independență și demnitate națională ale românilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?