Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Groapă comună descoperită în Slovenia


O groapă comună lungă de 20 de metri de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în care s-ar afla rămășițele a circa 700 de bărbați și femei a fost descoperită în Slovenia, potrivit unui oficial guvernamental. Câteva din persoanele îngropate în mormântul situat în apropiere de orașul Prevalje par să fi fost împușcate, în timp ce altele par să fi fost hăcuite, a precizat oficialul guvernamental Marko Strovs.
Cercetătorii apreciază că este posibil ca victimele să fi fost considerate colaboratori ai nazismului omorâți de antifasciștii susținuți de comuniști.
Încălțămintele arată că cel puțin câteva dintre victime erau civili, a precizat Strovs, care lucrează în cadrul comisiei guvernamentale de exhumare a gropilor comune. Primele investigații relevă că persoanele ucise aveau mâinile legate la spate. ‘Pe baza a ceea ce am aflat de la localnici și a ceea ce am văzut până acum, ar putea fi circa 700 de trupuri neînsuflețite îngropate’, a spus Strovs. Zvonuri despre o ucidere în masă în pădurea Prevalje din nordul Sloveniei au circulat în zonă timp de ani de zile, după ce un băiat a mărturisit că a văzut execuțiile ascuns după un copac. Anchetatorii au intervenit săptămâna trecută, după ce inundațiile și o alunecare de teren ce au avut loc recent au scos la suprafață câteva oase. Rămășițele vor fi exhumate odată ce un procuror va deschide în mod oficial o anchetă. Antifasciștii au ucis mii de persoane suspectate de colaborare cu nazismul după război, însă deseori omorau și civili inocenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?