Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Comisarul şef Tomiţă Păvăloiu, repus în funcţie


Comisarul șef Tomiță Păvăloiu a fost repus în funcția de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vrancea. Curtea de Apel Galați a suspendat dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române, prin care comisarul șef Tomiță Păvăloiu a fost trecut pe o funcție inferioară. „Am primit adresa Inspectoratului General al Poliției Române prin care ni s-a comunicat că în baza deciziei Curții de Apel Galați, se suspendă efectele dispoziției IGPR, prin care comi-sarul șef Tomiță Păvăloiu a fost sancționat cu trecerea într-o funcție inferioară. Decizia Curții de Apel Galați rămâne valabilă până la soluționarea cauzei aflate pe rol”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. Urmează ca Păvăloiu să-și preia atribuțiile, zilele următoare.

***
După demiterea din funcția de adjunct, comisarul șef Tomiță Păvăloiu a ocupat  funcția de ofițer specialist la Compartimentul de Inspecție Internă. Comisarul șef Tomiță Păvăloiu a fost demis din funcția de adjunct pe data de 4 mai, prin dispoziția șefului Poliției Române, chestorul principal de poliție Petre Tobă. Cum decizia nu era definitivă, comisarul șef Tomiță Păvăloiu a contestat-o la Ministerul Administrației și Internelor, dar nu a avut câștig de cauză. Acesta a avut posibilitatea să atace decizia în contencios administrativ, lucru pe care la și făcut. Motivele invocate de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române cu privire la demiterea comi-sarului șef Tomiță Păvăloiu au fost legate de nere-gulile constatate în urma controalelor efectuate la IPJ Vrancea. De asemenea, într-un comunicat de presă al IGPR, se arăta că ar fi fost vorba de o abatere disciplinară.
                                                                                          
***
Comisarul șef Tomiță Păvăloiu a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile specifice funcției de adjunct al șefului IPJ Vrancea pe data de 31 iulie 2009. De atunci și până la demiterea din 4 mai a.c., Tomiță Păvăloiu a avut responsabilități pe linie de siguranță publică. Începând cu data de 15 septembrie, Tomiță Păvăloiu a devenit adjunct cu acte în regulă în urma unui concurs susținut la București. În toată această perioadă, activitatea polițistului Păvăloiu a fost controlată de mai multe ori de superiorii de la București. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?