Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Sus Bostanu’ – Jos Bostanu’!


Iordache Bostan, inspectorul general al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) a fost suspendat ieri oficial din funcție. Ordinul de suspendare a venit la ISJ Vrancea în cursul zilei de miercuri, însă a fost înregistrat joi la primele ore.
Așa cum cotidianul nostru a relatat încă de ieri, decizia de a-l suspenda din nou pe Iordache Bostan a venit ca urmare a faptului că acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, respectiv fraudarea examenului de Bacalaureat din 2008. „Având în vedere dosarul nr. 6707/121/2010 aflat pe rolul Tribunalului Galați, în care domnul Iordache Bostan are calitatea de inculpat pentru infracțiunea de corupție, începând cu data emiterii ordinului se suspendă domnul profesor din funcția de inspector general al ISJ Vrancea, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Cu aceeași dată, domnul profesor Bostan Iordache revine la catedra rezervată”, se precizează în ordinul semnat de ministrul Educației. Inspectorul școlar general Iordache Bostan spunea, miercuri, că nu se teme că va fi demis încă o dată. Bostan a precizat la acel moment că și-a pierdut postul de două ori până acum și de fiecare dată a fost repus în funcție de instanța de judecată. Este convins că și de această dată va fi la fel.
În cursul zilei de ieri, el nu a mai venit la ISJ.
Bostan a precizat încă de miercuri, că  demiterea sa este ilegală și va contesta decizia ministerului. „Este ilegală această suspendare. Va fi cea de-a treia greșeală pe care o fac. Într-un timp comparabil cu cel din urmă, voi fi din nou în fruntea Inspectoratului. Este cineva care își dorește funcția asta și de aceea se fac tot felul de presiuni. Îi spun sigur că nu va găsi sprijin la minister. Să se vadă rezultatele mele și ale echipei de inspectori și apoi să se mai vorbească. Oricum, cei de la minister vor să lucreze în continuare cu un liberal și nu vor renunța. Am fost verificat de mai multe ori și nu a fost nicio problemă”, a precizat Iordache Bostan, inspectorul general al ISJ.

***
Reamintim faptul că în capul listei celor bănuiți că au fraudat Bacalaureatul, sesiunea iunie-iulie 2008, este chiar inspectorul școlar general Iordache Bostan, dar și soția sa, Mariana Bostan. Inspectorul general a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Soția sa este judecată pentru complicitate la infracțiunea de  trafic de influență și complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență. Pe lista neagră se numără mai multe cadre didactice, primari, dar și un polițist.

***
La acest moment ISJ Vrancea este condus de Stan Rogoz, care a fost numit în funcția de inspector gene-ral, și de Maria Lupu, care ocupă postul de inspector general adjunct. „Am primit ordinul de la minister și ne conformăm. Domnul inspector Iordache Bostan a fost suspendat prin ordin de ministru și în locul dumnealui am fost numit eu până cel târziu la data de 31 august, când se încheie anul școlar 2009-2010. Vom vedea ulterior ce se va întâmpla după această dată. Ne facem datoria și rezolvăm toate situațiile specifice sectorului nostru de activitate”, a spus Stan Rogoz, nou instalat în funcția de inspector general al ISJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?