Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Concurs de intrare în magistratură


Peste 3.200 de absolvenți de drept vor susține, astăzi, prima probă a examenului de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM), pentru ocuparea celor 200 de locuri de judecător și procuror scoase la concurs de Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit unui comunicat al Consiliul Superior al Magistraturii, CSM organizează, prin institut, începând cu data de 26 august, în București, concursul de admitere la INM pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiție, din care 100 de locuri sunt alocate pentru pregătirea în vederea ocupării funcției de judecător, iar 100 pentru pregătirea în vederea ocupării funcției de procuror. Potrivit   site-ului CSM, inițial, la concurs s-au înscris 3.290 de persoane, însă după verificarea condițiilor de înscriere, 67 au renunțat sau au fost respinse, rămânând 3.223 de candidați.

***
Prima etapă a concursului de admitere va avea loc în 26 august și constă în ve-rificarea cunoștințelor juridice prin susținerea unei probe eliminatorii tip grilă cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din următoarele domenii: Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal și Drept procesual penal. Candidații care obțin minimum 70 de puncte la primul examen sunt declarați admiși în      a II-a etapă, care are două probe: un test de verificare a raționamentului logic, prin rezolvarea unui test grilă, care va fi susți-nut în 9 septembrie, și un interviu constând în chestionarea orală a candidaților în scopul identificării aptitudinilor, motivațiilor și elementelor de etică specifice profesiei de magistrat, probă care va avea loc în perioada 10-19 septembrie. Rezultatele finale la concursul de admitere la INM se vor afișa în 24 septembrie.
Pentru promovarea examenului, candidatul trebuie să obțină cel puțin nota șapte, clasificarea urmând a se face în ordinea descrescătoare a notelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?