Ingrediente:
300 g brânză de vaci
1 ou
o lingură zahăr
130 g făină
1/2 pachet praf de copt
o lingură griș
coajă de lămâie, un plic zahăr vanilat, 2 picături esență de rom
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru pudrat
smântână, dulceață (de preferat de afine)
Mod de preparare:
Mixăm brânza cu zahărul, oul și aromele, adăugăm făina și grișul. Modelăm bile (cu mâna trecută prin făină, deoarece compoziția este de consistență moale). Le așezăm pe o tavă tapetată cu făină. Apăsăm pe mijloc pentru a obține un orificiu (ca să se frigă uniform în interior). Încingem uleiul în tigaie, rumenim papanașii pe ambele părți. Scoatem din tigaie pe un șervet de hârtie apoi pudrăm. Servim simple sau cu smântână și dulceață de afine (sau orice altă dulceață).
Poftă bună!