Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

” O găină care cântă…cocoşeşte”


Åžedința de lucru de ieri, de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea, s-a lăsat cu scandal între angajați și directorul instituției. Tensiunile între cele două părți sunt mai vechi.

Întrunirea a fost stabilită după ce, pe tot parcursul săptămânii trecute, DSVSA Vrancea a fost supusă unor verificări efectuate de membrii Corpului de Control al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în urma cărora ar fi fost constatate mai multe nereguli. Åžedința, în care trebuiau să fie dezbătute aceste probleme, a fost un bun prilej pentru lansarea unei noi serii de acuzații, aruncate dintr-o parte în alta de directorul DSVSA Vrancea, Mariana Amaricăi. Nici subordonații nu s-au lăsat mai prejos. Aceștia din urmă o acuză de comportament total neprofesionist. Fostul director al instituției, Ionel Duță, a lansat mai multe acuzații la adresa directorului actual, care, se pare, sunt susținute de majoritatea angajaților. „Eu vorbesc în numele tuturor medicilor veterinari înscriși în Colegiul Medicilor Veterinari din Vrancea, instituție al cărei președinte executiv sunt. Colegii au fost agresați tot timpul de către această doamnă, li s-au cerut bani pentru tot felul de cadouri”, a susținut Ionel Duță.
Fostul director spune că angajații DSVSA nu mai suportă presiunile și nici comportamentul neadecvat al actualului șef. „Ea se comportă ca și cum aici ar fi moșia ei, a vrut să se îmbogățească atunci când a venit aici. Toți angajații sunt terorizați și asta nu de acum, ci de anul trecut, din mai, de când a venit. Eu am sesizat organele de anchetă penală și am trimis sesizări către ANFP pentru ceea ce face doamna Amaricăi”, a adăugat Ionel Duță.

Amaricăi… cântă cocoșește

Angajații DSVSA au fost anunțați că trebuie să se prezinte la ședință prin… SMS. Motiv în plus pentru medicii ve-terinari să o declare pe directoare antisocială. Plus că, în opinia doctorului Doru Calistru, fost director la rându-i, Amaricări este… o găină care cântă cocoșește. „E antisocială, țipă tot timpul la angajați. Îi amenință pe toți că îi dă afară, că au venit dispo-ziții de concediere de la București, deși nu a venit așa ceva.  E găina care cântă cocoșește, adică prevestește nenorocirea. Nu o ține decât cu așa vreau eu, asta e expresia ei favorită. Sunt convins că în ritmul ăsta o să se ajungă la un conflict la nivel de instituție, iar angajații o să iasă în stradă” susține doctorul Doru Calistru.

***

Contactată telefonic, Mariana Amaricăi nu a vrut să comenteze acuzele aduse de subordonați și l-a însărcinat pe purtătorul de cuvânt al instituției să trimită un comunicat de presă referitor la scopul ședinței. Iar purtătorul de cuvânt s-a conformat. „Având în vedere verificarea efectuată de către Corpul de control al Președintelui ANSVSA în perioada 15-19.08.2010 și pentru asigurarea unei bune desfășurări a activității DSVSA Vrancea, s-a convocat ședința din data de 23.08.2010 cu întreg personalul sanitar veterinar angajat, asigurându-se astfel și o bună transparență, prin ședința de astăzi (ieri-n.r.) urmărindu-se clarificarea unor disfuncționalități la nivelul DSVSA care, analizându-se în plen, au dus la îmbunătățirea activității sanitar veterinare, obiectivul major fiind respectarea legislației sanitar veterinare în vigoare și legislației finanțelor pu-blice. Menționez că suntem într-o perioadă când bugetul instituției este unul de austeritate. Motiv pentru care se impune diminuarea cheltuielilor bugetare, întocmindu-se astfel un program de măsuri care trebuie cunoscute de către personalul din subordine”, transmite Mariana Amaricăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?