Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Neatenţia a omorât trei oameni


Trei persoane și-au pierdut viața în urma a două accidente de circulație produse vineri și sâmbătă pe șoselele din județ. Victimele au avut ghinionul să se afle în locul nepotrivit, într-un moment nepotrivit. De asemenea, tot la sfârșitul săptămânii trecute, alte câteva persoane au ajuns la spital cu răni grave sau ușoare după ce mașinile în care se aflau au fost implicate în accidente de circulație.

Accidentele rutiere s-au ținut lanț la sfârșitul săptămânii trecute. În doar trei zile, trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite grav sau ușor în urma accidentelor de circulație. După tragicul accident rutier de vineri seara, când doi oameni și-au pierdut viața, sâmbătă o altă femeie nevinovată a sfârșit într-un accident rutier, produs pe DN 2 E85, în afara localității Domnești. Mașina în care se afla Clemencita Culiță, cumnata judecătorului Vasile Culiță, a fost lovită de un alt autoturism. Polițiștii spun că vinovat de producerea accidentului se face Costică G., de 21 de ani, din Adjud. În timp ce se afla la volanul unui autoturism, tânărul a efectuat manevra de depășire, a pătruns pe contrasens și a intrat în coli-ziune frontală cu mașina condusă de Ioan Culiță, de 71 de ani, fratele judecătorului Vasile Culiță. În urma accidentului, cei doi șoferi au fost răniți grav, iar pasagera din dreapta, Clemencita Culiță, a murit.
Femeia nu a decedat pe loc. Aceasta a rezistat până la spital unde, la scurt timp, a intrat în moarte clinică. După câteva zeci de minute de resuscitare, medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața femeii.
De obicei, șoferii tineri sunt cei mai imprudenți în conducere, spun polițiștii. În urma unui sondaj de opinie, realizat în urmă cu aproximativ o lună, de Poliția Română, prin Institutul de Prevenire și Psihosociologie și Direcția Rutieră, în cola-borare cu Facultatea de Psihologie și Åžtiințele Educației din cadrul Universității București și Colegiul Psihologilor din România, pe un eșantion de 1.119 șoferi activi, polițiștii au ajuns la concluzia că tinerii cu vârste între 18-25 ani, sunt cei care obișnuiesc să depășească frecvent viteza legală în afara loca-lităților și pe autostradă.
De asemenea, în urma chestionarelor, s-a constatat că cei mai mulți dintre șoferi admit că depășirea vitezei legale crește semnificativ riscul de accident. Totuși, jumătate dintre conducătorii auto apreciau că depășirea vitezei legale cu 10 – 20 km/oră este un fapt genera-lizat, semn că depășirea vitezei legale nu este riscantă dacă ești șofer bun.

Patru accidente ușoare

Acesta nu este singurul accident care s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute pe șoselele din Vrancea. Ieri dimineață, la ora 6.30, un bărbat de 31 de ani din Focșani, Cătălin Spiru Å¢., în timp ce conducea un autoturism marca Ford, pe raza localității Bolotești a adormit la volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a răsturnat și s-a oprit într-un gard. În urma accidentului, bărbatul a fost rănit ușor, fiind internat la spital. Mașina a fost avariată, martorii incidentului afirmând că motorul și alte părți componente au zburat din autoturism.
Vineri, în comuna Vulturu, Ion G., de 60 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, din cauza încărcăturii care depășea caroseria, a acroșat-o și accidentat-o ușor pe Olguța L., de 52 de ani, care se deplasa pe bicicletă. În aceeași zi, pe DN 2 E85, Felicia S., de 29 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță co-respunzătoare față de autoturismul din fața sa și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, mașina șoferiței a pătruns pe contrasens și s-a izbit de o altă mașină, condusă de Florin I., de 31 de ani, din Dumbrăveni. În urma accidentului, Alina V., de 29 de ani, din Dumbrăveni a fost rănită ușor.
Tot la Dumbrăveni, mașina condusă de o ucraineancă  s-a răsturnat din cauza nea-tenției șoferiței. Linduyla K., de 33 de ani, din cauza neatenției a pierdut controlul asupra direcției de mers, într-o curbă ușoară la dreapta, iar mașina s-a răsturnat. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unui copil de 11 ani și a unui bărbat de 36 de ani.
Sâmbătă, un alt accident s-a produs la Movilița. Constantin S., de 60 de ani, din Panciu, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate și a acroșat un alt autoturism, care era condus regulamentar de Ionel C., 51 ani, din Movilița. A rezultat rănirea ușoară a celui de-al doilea conducător auto.

Vineri doi oameni    au murit

Cel mai grav accident de circulație s-a produs vineri seara, pe strada Calea Munteniei, la ieșirea din Focșani. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului ne-au declarat că șoferul unui autoturism marca Dacia Logan a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat într-un autoturism marca Dacia care circula regulamentar și în care se afla o familie din Golești. În urma impactului, mașinile au fost aruncate la câțiva metri distanță. Åžoferul Daciei Logan a murit pe loc, iar pasagera din dreapta a ajuns în stare gravă la spital. De asemenea, șoferul nevinovat a murit și el la spital, la scurt timp de la producerea tragediei. În autoturismul marca Dacia 1310 se mai aflau soția bărbatului decedat, dar și cei doi copii. Toți au ajuns la spital cu răni grave sau ușoare. Victimele nu au putut fi scoase din autoturismele făcute acordeon, decât după intervenția descarcerării.
Locatarii din zonă care au ajuns la fața locului după ce au auzit o bubuitură puternică, ne-au povestit că uneia dintre victime îi curgea sânge din gură și dacă nu ar fi întors-o pe o parte nu era exclus ca și aceasta să moară până la venirea ambulanței.
Este greu de înțeles cum   s-a putut întâmpla tragedia în condițiile în care traficul în acea zonă este destul de aglomerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?